Wrap m. laks og spidskål

Min svigermor og kviksølvfare

For satan hvor jeg elsker varmrøget laks! Det er som om, at det bare smelter på tungen og flyder ud, som sådan en ren kærligheds eliksir i fiskeform. Hvis jeg så bare måtte spise mere end dumme 125 g. 125 g. varmrøget laks, er faktisk ikke meget, når man lige står med det på tallerkenen. Nu er jeg ikke fanatisk , det er jo nummer 3, men når man også gerne vil have en dåse tun i ny og næ, samtidig med, at jeg også er ret bimset med sushi, bliver jeg nødt til at tænke mig om.

Heldigvis kan mit indtag af laks, godt tåle den her opskrift og OMG hvor er jeg glad for det. Den er nemlig både en fryd for mund, øje og den gravide mavse.

opskriften

Det skal du bruge til 4 per:

1/2 spidskål
1 tsk sukker
1 tsk fint salt
1 æble
25 g mandler
1 dl cremefraiche
1 spsk mayonnaise
1 spsk sød sennep
1 håndfuld persille, purløg eller kørvel
4 tortillas pandekager
200 g varmrøget laks
Blåbær
Evt. salat
Salt og peber

Sådan gør du:

Spidskålen:
Fjern de yderste blade og stokken af spidskålen. og snit den resterende del fint. Drys kålen med salt og sukker og kram den godt. Lad del trække i ca. 30 minutter. Skær æblet i kvarte. Fjern kernehus og skær æblerne i smalle både. Rist mandlerne gyldne på en tør pande. Vend kål med æbler og mandler.

Rør cremefraiche med mayonnaise, sød sennep og hakkede krydderurter. Smag dressingen til med salt og peber og vend med til sidst med spidskålsblandingen.

Lun tortillaerne og top dem med spidskålsalat, blåbær og varmrøget laks delt i flager. Evt lidt salat. Rul tortillaerne sammen.

Lyst til mere dansk? http://madsager.dk/braendende-kaerlighed/

Spis fisk for satan: https://altomkost.dk/raad-og-anbefalinger/de-officielle-kostraad/spis-mere-fisk/

Her tænker du på “Wrap m. laks og spidskål”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.