Vintersuppe m. grønkålschips

Røde frostkinder og varm suppe

Det er stadig koldt derude, selvom det nu efterhånden er slået over i tøvejr. Ungerne kommer stadig hjem med røde kinder, når dagen er slut og tiden kalder lidt endnu på levende lys, tykke tæpper i sofaen og selvfølgelig varm vintersuppe. Her i huset elsker vi supper og selvom vi ikke har en fast ugentlig suppedag, så er mit bud at vi nok alligevel spiser suppe en gang om ugen. Særligt når vejret er som nu.

Ungerne elsker det, det gør vi voksne også, du kan variere dit tilbehør i uendeligheder, suppedage minimere vores kødforbrug og mindsker vores madspild. Det er sundt, smager godt -ja fordelene slår i kø, når det kommer til suppe.

Rodfrugter og kål

Denne vintersuppe kan ligesom de fleste andre supper varieres, efter grøntsagerne i dit køleskab. Det er dog tænkt som en vintersuppe, så brug gerne diverse kålarter og rodfrugter. Pastinak, knoldselleri og hvidkål vil også passe rigtig godt i vintersuppen. Brug det du kan lide og som fungerer i din famlie.

Vintersuppen tager slet heller ikke skade af noget dejlig groft brød -også selvom at du laver grønkålschips til.

Opskriften:

Det skal du bruge til 4 per

Suppe:
200 g god bacon i tern
1 løg
2 hvidløg
3 gulerødder
4 kartofler
½ squash
1 lille glaskål
1½ l grøntsagsbouillon
3 blade frisk grønkål
Salt
Evt. endestykket på en parmesanost

Grønkålschips:
5 blade grønkål
20 g revet parmesanost
6 spsk olivenolie
Flagesalt

Sådan gør du:

Suppe:
Steg dit bacon i en tykbundet gryde, til det er næsten sprødt. Tilsæt løg skåret i grove stykker, samt finthakket hvidløg. Lad løget varme med, men lad det ikke blive brunet.

Rengør og skær grøntsagerne i grove stykker. Kom dem i gryden og lad dem stege med. Vær særlig opmærksom på, at grønkålen bliver helt rene og brug kun bladdelen -ikke stilken da den en sej.

Tilsæt bouillon og enden af en parmesanost. (Her menes den del, som man alligevel ikke spiser. Den giver suppen en dyb og aromatisk smag)

Lad suppen koge i 20 min eller til grøntsagerne er møre. Smag til med salt.

Grønkålschips:
Tænd ovenen på 170 grader.

Rengør grønkålen og hiv bladdelen fra stilken. Kom dem i en skål med olie og parmesan. Vend det hele godt rundt og kom i ovnen i 12-15 min. Drys med flageskalt hvis nødvendigt. Osten har nemlig også en salt smag.

Suppen serveres med sprøde grønkålschips on the side.

Lyst til en anden suppe? http://madsager.dk/broccolisuppe-m-mandler/

Lidt om grønkål: https://saeson-web.dk/frugtgroent/groenkaal/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.