Verdens blødeste pølsehorn

Huk mit hoved af, for nogle bløde pølsehorn

Dette ER verdens blødeste pølsehorn -Ama`r halshug! De er lækre, luftige og saftige og da de også er lækre dagen efter de er bagt, så fungerer de super godt både i madpakken, til børnefødselsdagen og til skovturen. Ama’r halshug har jeg altid sagt siden jeg var barn, men først i dag (måtte Google jovist) fandt jeg ud af hvor det udtryk egentlig kommer fra. Det betyder at jeg ‘sværger til at det passer det jeg siger og ellers bliver jeg halshugget på Amager Fælled’. Offensivt – måske. Men stadig. Dette ER verdens blødeste pølsehorn. Ama’r halshug. Skulle du ikke være enig, så send en besked, så skal du nok få fulde navn og adresse.

Gør som du synes er bedst

Selvom disse pølsehorn er de bedste jeg har bagt (og smagt), så kan du pifte dem endnu mere op. Det kan du fx gøre ved at tilsætte lidt ketchup, inden du ruller dem – eller drysse med solsikkefrø i stedet for sesamfrø.
Du kan også forsøge dig med pesto eller en sød løgkompot. Eller måske du har endnu bedre ideer end mig? Og har du ikke flere pøller, men dej til overs, så smager de også ganske fortrinlige uden pølse men med en klat nutella i.

Opskrift på pesto finder du her: http://madsager.dk/klassisk-basilikumspesto/

Opskrift på løg, finder du i denne opskrift: http://madsager.dk/falafel-i-pita/

OPSKRIFTEN

Det skal du bruge til 20 pølsehorn:

100 g smør
2,5 dl vand
1 dl A38 (skyr, creme fraiche, ymer eller lign.)
30 g gær
1 æg
2 spsk sukker
1,5 tsk salt
700 g mel (Jeg brugte 400 g hvedemel og 300 g manitoba mel. Men du kan sagtens bruge 700 g hvedemel)
20 ‘pølsehornspølser’
Pensling:
1 æg
1 spsk mælk eller vand
Sesamfrø (kan undlades)

Sådan gør du:

Smelt smør ved lav varme i en gryde. Hæld i stor skål/skål til røremaskine.

Tilsæt vand og neutral yoghurt og rør sammen. Fortsæt kun hvis blandingen er stuetemperatur/lillefinger varmt. Ellers dør gæren.

Tilsæt nu gær og rør rundt til det er opløst.

Put æg, sukker og salt i og rør rundt.

Tilsæt til sidst mel lidt efter lidt til dejen er lækker blød og stadig en smule klistret, men slipper skålen fint. Hvis dejen er meget klistret tilsætter du lidt ekstra mel – omvendt, hvis dejen virker for ‘hård’, så tilsæt lidt ekstra vand. Ælt i nogle minutter med hænder/på røremaskine.

Del dejen i to lige store klumper. Rul dem hver især ud i en stor cirkel på bordet. Læg pølser rundt langs kanten, skær i trekanter og rul dem til pølsehorn.

Fordel dem på bageplader med max 8 på hver, så de ikke hæver sammen. Eller flere hvis du godt kan lide de ‘vokser lidt ind i hinanden’.

Sæt til hævning på en bradepande med overdækket viskestykke i min. 1,5 time (gerne 2 hvis du har tid til det). Pensl med æg (og lidt mælk/vand hvis du vil. Det synes jeg er lækkert). Og drys med sesamfrø.

Tænd oven på 200 grader varmluft og bag i 10-15 min. Husk at holde øje med dem allerede fra 8-10 min. Alle ovne er forskellige. Køl af på en rist når du tager dem ud… og nup den første mens de er lune.

Lidt pølsehorns historie til de nørdede: https://www.kristeligt-dagblad.dk/bagsiden/2014-08-22/p%C3%B8lser-i-horn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.