Tunmousse

Tunmousse -en af de helt store 80ér helte

Filmen ET, båndsalat og crepejernet er alle med til at vække 80érne til live for de fleste af os. Dette sammen med citronfromage, rejecocktail og ikke mindst dagens VIP tunmousse. I mit 80ér og 90ér univers, har tunmosse været et gennengående tema, til enhver påske eller julefrokost. Helst serveret med en hvid dressing og helt hvide små miniflutes fra pose. Jeg husker hvordan jeg før frokosten måtte rationere mit indtag af denne lækre fiskeret, for overhovedet at have plads til noget som helst andet. 75% tunmousse og 25% til alt det andet. Hvad kan jeg sige? Jeg elsker virkelig tunmousse.

I anledning af påsken er det vidst på tide, at jeg deler opskriften med jer og som i jer på billedet, er jeg gået all-in på 80érne hvad angår pynt, men du behøver naturligvis ikke være på corny. Og så siger vi vidst “Cut Elly”

LOCKDOWN – PÅSKE – TERMIN – WHATEVER!

Men altså, glædelig påskeferie til alle, som er så heldig at have ferie. Men også glædelig påske til jer, som ligesom os, bare flyder direkte fra lockdown til påskeferie. Lad os nyde det under alle omstændigheder. Her i huset er alle påskefrokoster aflyst og den forkromede plan er, at vi bare skal fortsætte med at sidde og glo på hinanden, mens vi venter på at lillesøster vil melde sin ankomst. Nu med 2 uger til termin. Sådan kan det i ihvertfald godt føles, når man har alt tid i hele verden, men alligevel er begrænset både på aktivitetfronten, men også socialt og fysisk. Overskuddet er i bund hos mor-her, som mest af alt føler sig som en forvokset gravko og det er måske held i uheld, at der ingen planer er for denne påskeferie, for så kan jeg svinge skovlen rundt på sofaen og tage en ekstra slapper.

Opskriften

Det skal du bruge:

3 blade husblas

2 ds. tun

1 tsk. citronsaft

1,5 dl cremefraiche

1 dl fløde

Salt og peber

Pynt:

Rejer

Frisk dild

Citronbåde

Flødeskum på dåse

Sådan gør du:

Læg husblas i blød i koldt vand i cirka 5 minutter. Bland imens tun, citronsaft, cremefraiche, salt og peber.

Tag husblas op af vandet og smelt over vandbad. Kom en smule af tunblandingen ved husblasen for at afkøle let. Pisk fløden til skum. Bland resten af tunblandingen i husblas- og tunblandingen og vend sammen med flødeskummet.

Kom i en form, fx en brødform, og lad den sætte sig på køl i mindst 4 timer.

Ved servering pynt med rejer, dild, citron og dytter af flødeskum. Du kan også bruge kaviar.

Servér evt. med en dilddressing på cremefraiche, friskklippet dild, citronsaft, salt og peber.

Andet med fisk?

http://madsager.dk/wrap-m-laks-og-spidskaal/

Hvad er det nu vi fejre i påsken?https://www.berlingske.dk/samfund/derfor-fejrer-vi-paaske

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.