Tomat bruschetta

Italiensk sommer

Ej helt ærligt! Ser det ikke bare lækkert ud? Bruschetta er som det meste italienske mad, simpel, smuk og smager helt genial. Særligt på en sommerdag, hvor brødet har været en hurtig tur på grillen og tomaterne er saftige og solmodne. Denne lille italienske lækkerbisken, kan både bruges som forret, som en lille hapser og så bruger jeg også tit bruschetta, som en del af et tapasbord, selvom det er et spansk koncept -I know. Spaniolerne har dog “pan con tomate” som er lidt i samme boldgade, så jeg mener godt det kan forsvares.

Hjemmedyrkede tomater

Vi har talt om det før og nu tager vi lige snakken igen. For det er virkelig essensen af god madlavning og særligt, når man laver simpelt mad, at råvarerne er i tip top. Når en ret, som i dette tilfælde, kun består af brød, tomat, hvidløg, olie, basilikum og salt og peber, siger det sig selv, at man ikke skal tage de billige fra Fakta, på en januardag. Det går simpelthen ikke.

Jamen har du da selv dyrket tomaterne på billedet, Stine? Gu har jeg ej. Det forsøgte jeg mig med sidste år og det var et værre døj, for 3-4 små tomater. De smagte dejligt, men jeg skal have nogle betydelig større børn, før jeg begynder at gå rigtig op i køkkenhaven. Heldigvis er min by udstyret med en ugentlig grønthandler og han har tydeligvis mere held med tomatdyrkningen, end jeg har -så det lader jeg ham om.

opskriften:

Det skal du bruge til 4 per:

12 cherrytomater
3 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
Frisk basilikum
Salt og peber
4 skiver godt brød

Skær tomaterne i kvarte og bland dem med olie, presset hvidløg og finthakket basilikum. Smag til med salt og peber.

Rist brødet godt og server straks med et par skefulde tomatblanding på. Pynt med frisk basilikum.

Vil du bage dit brød selv? http://madsager.dk/italiensk-flute/

Dyrk dine egne tomater: https://www.bolius.dk/saadan-saar-planter-og-dyrker-du-dine-egne-tomater-9074

2 meninger om “Tomat bruschetta”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.