Thailandsk rejesuppe

Ren thailandsk kærlighed

Selvom det er mildt derude, her midt i januar, så fryser jeg stadig som en gal, hver gang jeg bevæger mig udenfor. Jeg er også selvudnævnt frossenpind og ville uden tvivl, befinde mig bedre i det thailandske klima, end det danske. Så ville jeg bare sidde i skyggen, drikke smukke drinks og spise thailandsk rejesuppe dagen lang.

Det var på en rejse til thailand i 2010, at jeg virkelig fik øjnene op for det thailandske gadekøkken. Der er noget virkelig fascinerende ved, at se mad blive tilberedt for øjnene af en og jeg elsker den autentiske og nærværende oplevelse det er, at spise ved de små boder. Det er ikke svært at forstå, hvorfor alle der har besøgt det velsmagende land, pludselig finder sig selv, ved det lokale asiatiske supermarked, jonglerende med galangasrod, citrongræs og kafir limeblade. Det smager bare virkelig godt. Selv børnefamilien kan være med, hvis bare styrken tilpasses. Start derfor altid i det små med heaten og skru op, hvis ganerne kan klare det.

opskriften

Det skal du bruge til 4 per:

300 g. tigerrejer m. skal
4 cm frisk ingefær
2 stænger citrongræs
6 friske limeblade
4 fed hvidløg
1 l. grøntsagsbouillon
2 spsk fishsauce
2 tsk palmesukker eller rørsukker
1 ds kokosmælk
10 cherrytomater
8 store champignoner
3 spsk soja
1 lime
4 spsk sesamolie 
Frisk koriander
Et udvalg af forskellige chillier


Sådan gør du:

Pil og rens rejerne og gem skallerne. Skær ingefær og hvidløg fint. Citrongræsset bankes, så den kan frigive smag til suppen.

Varm olien op i en gryde og steg rejeskallerne hårdt i et par minutter. Fisk skallerne op og gem olien. Tilsæt ingefær, citrongræs og hvidløg og steg et par minutter (må ikke branke) 

Tilsæt bouillon, kokosmælk limeblade, fishsauce, sukker, soja og lad det simre i 15-20 minutter. Tilsæt halve cherrytomater og champignon i skiver. 

Tilsæt saften fra limen. Tilsæt til sidst rejer og lad den koge i ca 5 minutter.

Server suppen med friske koriander og chili, så man selv kan bestemme suppens “heat”

Lyst til mere thaimad? http://madsager.dk/asiatisk-kyllingesuppe/

Har du fået ondt i maven, efter at have spist ved et gadekøkken? https://netdoktor.dk/interactive/medicin/Imodium-id109.html

Her tænker du på “Thailandsk rejesuppe”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.