Sweet potato pot m. linser

Til de kødfrie dage

Det behøver ikke at blive langhåret, at spise kødfrit. Men det er let at komme til at stejle over kikærter og linser. Sådan var det i hver fald for mig selv i mange år, men det er faktisk ikke så svært. Her er en af mine yndlings opskrifter, når det skal være kødfrit og stadig fyldt med smag.

Linse -og ikke hende fra bryggen

Der findes rigtig mange forskellige sorter af linser, men grundlæggende er der tale om frø fra planten ægte linse, der i øvrigt er en del af ærteblomstfamilien. Linser er super sunde og indholder en del protein, men også vitaminer og er blandt andet god i forhold til forebyggelsen af hjertekarsygdomme. Linser er meget udbredt i det indiske køkken. Her kaldes linserne også for dahl og bruges i både gryderetter og supper.

Også lidt om Kikærter, når vi nu er i gang

Kikærter er en bælgfrugt, der stammer fra Mellemøsten. Kikærter har været en kendt fødevare i mange tusind år og var f.eks. velanset i det antikke Rom. Idag dyrkes kikærter i middelhavsområdet, i det vestlige Asien og i Indien. Der findes mange sorter af kikærter. De europæiske sorter er typisk store og gullige. Asiatiske sorter er mindre og mørkebrune.

Kikærter sælges oftest tørrede, som hele eller flækkede ærter. De sælges også hele eller purerede på dåse. Kikærter anvendes til hummus og falaffel, samt i stuvninger, ragouter, grønsagsretter og blandede salater. Tørrede kikærter skal stå i blød 6-8 timer, inden de koges. Kikærter på dåse skal skylles grundigt.

opskriften:      

Det skal du bruge til 4 per:

2 løg
2 fed hvidløg
800 g søde kartofler
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
400 g grønne linser
2 ds hakkede tomater
8 dl grøntsagsbouillon
3 spsk rød karrypasta
1 spsk tørrede koriander
Olivenolie
Salt og peber
Naanbrød
Creme fraise
Friske koriander

Sådan gør du:

Hak løg og hvidløg fint. Skræl de søde kartofler og skær dem i mundrette bidder. Skyl peberfrugterne, fjern kernerne og skær dem i tern. – Hæld linserne i en sigte og skyl dem godt.

Steg løg, hvidløg og peberfrugt i olivenolie i et par minutter. Tilsæt linser, søde kartofler, hakkede tomater og grøntsagsbouillon og lad hele herligheden koge i ca. 20 minutter.

Tilsæt rød karrypasta og koriander. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis retten er blevet for tæt.

Smag til med salt og peber og servér med frisk koriander, naanbrød og creme fraise.

Lyst til mere vegetar? http://madsager.dk/falafel-i-pita/

Linse fra Bryggen: https://da.wikipedia.org/wiki/Linse_Kessler

Her tænker du på “Sweet potato pot m. linser”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.