Svigermors chilimayo

Rejer, vandmelonsalat, brød og chilimayonnaise. Simpelt og virkelig lækkert.

Svigermors bogreol

Nu har min kæreste og jeg efterhånden været sammen i små 12 år, hvilket betyder, at jeg har haft rigtig mange gode madoplevelser, hjemme ved hans kulinariske ophav. Hans mor er en virkelig dygtig kok, som laver meget forskelligt og som gerne kaster sig ud i nye ting. Det er sjældent vi får serveret det samme, flere gange i træk og hendes bogreol bugner af opskriftbøger. Jeg ved ikke noget bedre, end at bladre de mange bøger igennem, for ny inspiration og der følger altid en lille håndskrevet note med, på de enkelte sider. Der er noget autentisk og hyggeligt over, at sidde med rigtige kogebøger, som er blevet brugt. De fleste af dem indeholder fedtfattige retter, spansk mad og salater, men også pastaretter og opskrifter på smoothies, kan findes. Måske du har været på opdagelse sammen med mig, på min instagram story?

Verdens bedste chilimayo

Alligevel bliver den første af min svigermors opskrifter, som jeg vil dele, ikke på en lækker salat eller en skøn tapas. Det skal nok komme. Jeg bliver nødt til, at gå fuldstændig modsat og tale lidt om verdens bedste chilimayo. Jeg vil sige det som det er og uden at overdrive, men ALLE jeg nogensinde har lavet denne chilimayo til, har fået små hjerter i øjnene. Så er du advaret.

Ved min svigermor, bliver den altid serveret til jomfruhummer eller andet skaldyr, som ses på billedet, men den går sig også virkelig godt, til fx vietnamesiske forårsruller.

opskriften:

Det skal du bruge til 8 per:

200 g. god mayonnaise
100 g. creme fraiche
2 fed presset hvidløg
1 stk finthakkede chilipeber (vælg selv hvor stærk den skal være)
½ dl. sød chilisauce
1 spsk tomatketchup
Limesaft fra ½ lime
Salt og peber

Sådan gør du:

Vend alle ingredienserne sammen og lad mayoen stå i køleskabet i min. 1 time, så den får god smag. Husk at smag til!

Jomfruhummer siger du? http://madsager.dk/jomfruhummerhaler-kogte/

Brug for en ny kogebog? https://www.saxo.com/dk/alle/tags_tapas?page=1

Her tænker du på “Svigermors chilimayo”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *