Suppehorn

Den store bagedag

Har du nogensinde sådan en dag, hvor du bare bager i vildskab? Det har jeg -også ret ofte kan jeg godt afsløre. I dag stod den på pizzasnegle. Opskriften kan du finde her http://madsager.dk/pizzasnegle-m-skinke/ Frøsnappere http://madsager.dk/hurtige-froesnappere/ og disse lækre og smagfulde suppehorn. Intet af det noget som jeg nødvendigvis skulle bage, men pizzasneglene er et must i fryseren til madpakker, frøsnapperne overlevede ikke længe og mine fine suppehorn var bare lidt ekstra lækkert til aftenens broccolisuppe http://madsager.dk/broccolisuppe-m-mandler/

Når du har sådan nogle lækre suppehorn på frys, kan man tage selv den mest nederen købesuppe til nye højder. Suppe med hjemmelavet suppehorn, kan også let servers som gæstemad, når der er kræset lidt ekstra om tingene. Så det er bare med at komme igang, så du altid har lækre suppehorn i fryseren.

Jeg har brugt revet cheddarost og frisk timian i mine, men forstil dig også suppehorn med chiliost og soltørrede tomater, eller gorgonzola og sød/sure løg.

Opskriften

Det skal du bruge til 8 stk:

25 g gær
1½ dl mælk
50 g smør
1 tsk salt
2 æg (1 til pensling)
350 g hvedemel
150 g revet ost. Jeg brugte cheddar
Evt. frisk timian

Sådan gør du:

Smelt smøret i en lille gryde og tilsæt herefter mælk. Varm blandingen op til den er lillefingervarm (lunken) og stil den herefter til side.

Smuldr gæren i en skål eller røreskål. Tilsæt smør/mælke blandingen og opløs gæren heri.

Under omrøring tilsættes 1 æg og salt.

Kom nu melet i og rør til dejen akkurat slipper skålen. Det er ikke sikkert du skal bruge det hele, så hav tålmodighed og tilsæt lidt efter lidt.

Lad dejen hæve under et klæde i 45 min.

Efter hævning deles dejen i to lige store dele. Rul den ene portion dej ud til en stor cirkel og del cirklen i 8 lige store stykker. Drys herefter alle stykkerne en halvdelen af osten og frisk timian, hvis du har valgt at bruge det.

Form hvert stykke til et horn ved at rulle dejstykket fra den brede ende og ud mod spidsen. Bøj enderne lidt indad, så det ligner et horn.

Placer dine horn på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for, at hornenes spidser er placeret under dem, så de holder faconen under bagningen.

Gentag processen med den anden del af dejen.

Lad hornene efterhæve i 20 minutter, pensel dem med sammenpisket æg og bag dem i 15-20 minutter ved 200 grader, til de er gyldne og gennembagte.

Lad hornene afkøle på en rist.

Opbevar dine suppehorn i fryseren. Så har du altid lidt lækker ostebrød til suppen.

Lidt om cheddarost: https://da.wikipedia.org/wiki/Cheddarost

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.