Stuvede kantareller på ristet brød

Skovens guld -kantareller

Der findes simpelthen ikke noget mere tilfredsstillende, end at tage en tur i skoven for, at jage sine egne svampe, for derefter at lave noget lækkert mad med dem. Jeg har efterhånden samlet svampe i mange år og selvom der findes mange gode spisesvampe derude, så er kantarellen bare den ultimative, hvis du spørger mig. Den har bid, smager virkelig skønt og så er den pisse svær at finde. Af samme årsager får du heller aldrig en svampejæger til, at afsløre sit kantarel-spot -heller ikke mig.

Rold skov

Jeg er så heldig at bo lige i skovkanten til Rold skov. Min familie og jeg bruger skoven meget til lege, løbeture (host, host… eller min kæreste gør) og til gåture og fordybelse. Skoven er altid smuk og ligegyldig hvilken årstid det er, nyder jeg at kigge ud af vinduet og se naturen skifte farve og udtryk. Rold skov er danmarks største sammenhængende skov og udover at have en fantastisk historie, med røvertogter og prinsessetræer, er den altså også en rigtig god svampeskov.

Tag på svampejagt

Har du lyst til at tage på svampejagt kan jeg anbefale, at du starter med et par guidede ture. Der findes mange svampearrangementer rundt omkring i landet og her vil du kunne få kyndig vejledning, af en ekspert på området. Det er spændende at tage på svampejagt, lidt ligesom skattejagt, bare for voksne. Der findes rigtig mange uinteressante svampe derude, eller pjat-hatte, som jeg kalder dem og så findes der også nogle som er giftige. Derfor skal advarslen lyde. Spis aldrig en svamp, du ikke kender 100% Kantarellen kan du dog med god sikkerhed, tage på jagt efter. Den er let genkendelig og kan som udgangspunkt, kun forveksles med orange kantarel. Orange kantarel er ikke betegnet, som en spisesvamp længere, men er heller ikke giftig.

Tip. Skulle du være så heldig, at ramme jackpotten, kan svampene renses, steges på en tør pande og kommes i en pose til fryseren. Så har du altid lækre selvplukkede kantareller til en sovs, suppe eller risotto.

opskriften:

Det skal du bruge til 2 per:

2 skriver ristet franskbrød
150 g rensede kantareller
1 ½ dl fløde
Salt og friskkværnet peber
Evt en sjat sherryvineddike

Sådan gør du:

Svampene steges på en tør pande, så eventuel væske fordamper. (er dine svampe købt, vil de være mere tørre og en smule smør kan bruges)

Fløden og sherryvineddiken tilsættes og koges ind til en dejlig cremet konsistens. Smag til med salt og peber.

Rist en skive brød og anret svampene herpå. Simpelt og virkelig lækkert.

Svampejagt i det nordjyske? https://www.visitnordjylland.dk/nordjylland/oplevelser/svampetur

Risotto med svampe: http://madsager.dk/risotto-med-svampe/

4 meninger om “Stuvede kantareller på ristet brød”

  1. Prøv at udskifte kantarel med foranderlig skælhat i denne simple ret. Tro mig, du vil få en ny favoritsvamp, den smager bare aå meget mbedre end kantarel 🙂

    1. Hej Per
      Mange tak for tippet. Det vil jeg helt sikkert prøve ved lejlighed. Så er det bare ud og lede efter foranderlig skælhat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.