Sprøde vafler

International vaffeldag

Hip hip hurra og stort tillykke til alle vaffel-elskere. I dag er det nemlig international vaffeldag, så du kan uden dårlig samvittighed finde jernet frem og spise alle de vafler du kan. Har du overhovedet noget valg, nu hvor du ved det er vaffeldag? Dagen falder altid d. 25 marts og du bestemmer selvfølgelig selv, om du vil lave en dessert eller mad udgave.

3 ting du ikke vidste om vafler

Det første vaffeljern blev ifølge dagbladet.no opfundet af amerikanske Cornelius Swarthout, som tog patent på opfindelsen 24. august 1869. Dagen er siden blevet amerikanernes officielle vaffeldag.

De fleste er nok vant til at spise deres vafler med søde ting som sukker eller syltetøj. Men der er nogle, som foretrækker deres vafler med en helt anden topping. I det nordlige Norge spiser man for eksempel vafler med æg og kaviar.

Grunden til, at det lige præcis er i dag, at det er store vaffeldag, skyldes efter sigende det svenske sprog. Den 25. marts var oprindeligt Mariæ bebudelsesdag, der traditionelt har været en vigtig mærkedag i det svenske kirkeår. Svenskerne kalder dagen for Vårfrudagen og på dansk lyder det som vaffeldagen.

Det skal du bruge til 10 vafler:

300 g hvedemel
3 tsk bagepulver
½ tsk salt
3 æg
5 dl sødmælk
1 spsk sukker
2 tsk vaniljesukker
50 g smør

Sådan gør du:
Alle ingredienserne blandes og røres sammen og til sidst tilsættes det smeltede smør.

Er dejen blevet klumpet kan den stilles på køl en halv times tid og så piskes godt igennem, eller du kan køre den gennem en sigte.

Det er ikke nødvendigt at bruge smør på vaffeljernet da den smeltede smørret i dejen er tilstrækkelig.

Vaflerene lægges på rist og bør ikke stavles, da de så bliver blød
Serveres straks med f.eks. flødeskum, syltetøj eller is.

Lyst til noget andet lækkert?http://madsager.dk/klatkager-klassik/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.