Spejlæg med salsa

At få de forkerte sko på ud af døren

Se lige en lækker, sund og smuk morgenmad du kan lave på samme tid, som det ellers tager at lave din havregrød om morgenen. Spejlæg med salsa tager ingen tid at lave. For hvem orker at bruge ekstra tid om morgenen? Jeg forestiller mig, at de fleste har mest travlt med, at få ungerne ud af sengen, i noget tøj der nogenlunde passer sammen og sikrer at de får to matchende sko på ud af døren. Og ja, det er ikke givet at de bare får det. Spørg bare Stines kæreste. Han formående faktisk at sende mellemste barn afsted i en sko af hendes egne og en sko fra ældstebarnet. Og så oven i købet to venstre-sko. Imponerende. Her må du gerne tænke dig til emojien der slår sig selv i hovedet efterfulgt af en der skraldgriner.

Kommentar fra Stine: OG HAM OPDAGEDE DET IKKE ENGANG SELV! Det var en anden far som henkastet spurgte i dagplejen “Nårh. Der er nok en som ikke kunne bestemmer sig her til morgen” -Ja og det var pigens far.

Brunche den på en hverdag?

Morgenmaden behøver ikke at være kedelig og den samme hver dag. Giv dig selv lidt hverdags forkælelse med en morgenmad, som easy kunne stå på brunchbordet i weekenden. Er du måske en af dem der mangler lidt ideer til en anderledes nem morgenmad, så se lige her hvor nemt det egentlig er. Spejlæg og en hurtig frisk ‘salsa’. Det er sundt, lækkert og æggene holder dig godt mæt – ligesom havregrøden. Mangler du lidt mere gods at starte dagen med, så rist et halv eller helt stykke rugbrød til.

OPSKRIFTEN

Det skal du bruge til 1 per:

2 æg

Et stykke agurk (5 cm)
1/2 avocado
1 tomat
En lille håndfuld persille
En lille håndfuld purløg
En sjat citronsaft
Salt og peber
Evt. et stykke rugbrød til

Sådan gør du:

Lav to spejlæg på panden.

Imens æggene passer sig selv ved svag varme, så skærer du agurk, tomat og avocado i små tern og putter i en skål. Pres lidt citronsaft over blandingen for, at give det en lækker frisk smag – samt holde avocadoen frisk.

Hak purløg og persille fint og vend i skålen.

Smag til med salt og peber

Rist et stykke rugbrød til hvis du skal have lidt mere gods at starte dagen på

En anden sund morgenmad: http://madsager.dk/bananpandekager/

Spejlæg: https://da.wikipedia.org/wiki/Spejl%C3%A6g

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *