Sommersalat m. rygeost

Så skal der ryges!

Altså i fiske og osteform, naturligvis.
Jeg er vild med makrel – de røgede helst. Men det bliver hurtigt også lidt ensformigt at toppe sådan en lækker røget makrel-mad med mayo og løg. Så derfor har jeg her lavet denne sommersalat m. rygeost, som et alternativ til den kedelig stribe mayo. Min sommersalat lavet på rygeost – som overskriften afslører og med masser af crunch i form af agurk og radisser. Nogen laver den med kartofler i, men det gør jeg ikke. Så bliver det lidt mere en ret eller en form for kartoffelsalat mere, end noget der topper en lækker fisk på rugbrød.

Jeg synes den gør sig bedst på toppen af en røget makrel-mad som jeg har anrettet med her eller ovenpå et stykket koldrøget laks. Men du bestemmer. Du kan jo også vælge kartoffel versionen, hvis du vil være helt på tværs. Hvad end du vælger vil sommersalat m. rygeost være en sikker vinder.

OPSKRIFTEN

Det skal du bruge:

150 gram rygeost
150 gram græsk yoghurt 10%
5-6 store radiser
1/2 agurk
1 bundt purløg
Citron saft
Salt og peber

Sådan gør du:

Starter med at putte rygeost og græsk yoghurt i en skål og rør godt rundt til alle klumper er rørt ud – og cremen er lækker og ensartet.

Snit din agurk i små stykker. Jeg snittede dem i små firkantet. Halvér dine radisser (gem 1 af dem til pynt). Snit dine radiser fint. Hak halvdelen af purløgs-bundet rigtig fint (gem resten til pynt)

Put nu agurk, radiser og purløg i cremen og rør godt rundt. Smag til med citron, salt og peber.

Pynt med den anden halve del purløg som du også hakker fint og drysser på toppen. Det sammen gør du med den/de radiser du gemte. Snit dem tynd og læg på.

Lyst til en anden sommerlig salat? http://madsager.dk/fennikelsalat/

Rygeost: https://loegismose.dk/fynsk-rygeost-okologisk–400g/p/64941

Her tænker du på “Sommersalat m. rygeost”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.