Sommerkål fra Rebild

sommerkål

Hvad gør man når der er små 30 grader udenfor og man pludselig får lyst til sådan en god tung vinter kålret som irsk stuvning eller choucroute garnie? Man opfinder da bare sin egen ret og kalder den noget så opfindsomt som sommerkål fra Rebild. En kålret med alt det bedste fra den udsprungne køkkenhave, i skøn fusion med de mere klassiske kålretter, son nævnt ovenover.

Fidusen ved retten er simpel og fordi grøntsagerne gerne må have lidt bid, tager det heller ikke lang tid at lave. Du bestemmer selv om du vil gå den tyske og vinterlige vej og servere retten med sennep og rugbrød eller du vil gå all the way summer og spise den med flutes og hjemmelavet basilikumspesto. Opskriften på pesto får du her http://madsager.dk/klassisk-basilikumspesto/

Hvad fanden er rebild for et sted?

Udover pt. at have adresse i den lille nordjyske by i hjertet af himmerland, så er Rebild fuld af naturområder til ethvert tempo og temperament! Besøg blandt andet den imponerende Troldeskov med de krogede grene og de berømte hultræer. Rebild er et vaske ægte grønt slaraffenland for naturelskere. Her er højt til himlen og plads til alle. Så uanset om du er til eftertænksomme traveture ved den kystalklare Ravnkilde, en tur på mountainbike på danmarks mest udforende baner, eller om du foretrækker en kanotur på åens rolige vand, så findes det i Rebild. Du har måske hørt om Rebild bakker, hvor der hver år fejres 4 juli eller måske om Rold skov, som var hjemsted for de berygtede Røverne fra Rold. Og nu altså også med egen kålret, hvad skal det ikke ende med.

Du kan finde mere information om Rebild her: https://www.visitnordjylland.dk/rebild

opskriften

Det skal du bruge:

1 sommerhvidkål
4 kålpølser
4 nye gulerødder
1 squash
500 g små nye kartofler m. skræl
1 dl bælgede friske ærter
250 g bacon i tern
6 dl tør hvidvin
7 enebær
Salt og peber
Evt. hjemmelavet basilikumspesto og flutes eller en klat sennep og rugbrød

Sådan gør du:

Svits bacon i en tykbundet gryde, til det har taget farve. Imens forberedes grøntsagerne.

Kartofler og gulerødder skylles og skæres i mundrette stykker. Det må gerne være lidt rustik. Squashen skylles og skæres i skiver. Ærterne bælges og sommerhvidkålen skylles og snittes.

Når baconen er klar tilsættes kartofler og gulerødder. Steg i 5 min og tilsæt så kål, hvidvin og knuste enebær. Lad det koge videre i 10 min.

Tilsæt nu squash og pølser og kog til kartoflerne er færdigkogte og pølserne varme. Smag til med salt og rigelig med friskkværnet peber. Lige inden servering vendes ærterne i, så de forbliver flotte lysegrønne.

Sommerkål fra Rebild serveres en god klat hjemmelavet basilikumspesto og flutes-alternativt med rugbrød og sennep.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.