
opskriften
Det skal du bruge til ca 15 stk:
50 g gær
3 dl vand
150 g fraiche 9 %
225 g manitoba mel
650 g mel
2 tsk salt
3 æg
3 spsk sukker
1 dl solsikkekerne
1 dl hørfrø
300 g revet gulerod
2 tsk gurkemeje
Sådan gør du:
Hæld vand op i en stor skål og opløs gæren heri. Tilsæt fraiche og æg, og rør sammen.
Tilsæt nu salt, sukker, kerner, gulerod, gurkemeje og begge slags mel. Dejen er klistret, men bliv ikke fristet til at tilsætte mere mel. Hvis du har afmålt de “våde” ting rigtigt, skal det nok blive godt.
Lav dejklatter på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i 30 min. Herefter bages de, i en forvarmen ovn ved 200 grader i ca 15-20 min.
Lyst til at bage noget andet? http://madsager.dk/svampede-og-laekre-chokoladeboller/
For mere info om børn i køkkenet: https://altomkost.dk/tips/i-koekkenet/boern-i-koekkenet/
Har bagt dem og frisk bagte og lune er det skønne 🙂
Kan det passe der ikke skal fedtstof i?
Hej Mette
Dejligt du kunne lige bollerne. De er også en af mine favoritter. Det er ikke nødvendigt at tilsætte fedtstof, da bollerne får sin fedme og blødhed fra fraichen.