Soja snacks / salatnødder

Den lille sult

Kender du det? Man har spist og i virkeligheden har du ikke behov for mere, men alligevel mangler du et eller andet?
Det kender jeg virkelig godt. Det er oftest efter aftensmaden, at behovet for noget sødt opstår og senere hen af aftenen skal det helst være salt. Her kan det være en stor hjælp, hvis jeg har forberedt mig på “den lille sult” og her er soja snacks virkelige gode.

Ingen smagssans

Hvis du følger med på instagram har du måske også opdaget, at min familie og jeg har været nedlagt med en omgang corona. De fysiske symptomer har været milde og faktisk var det hårdest del, selve isolationen. Både min kæreste og jeg mistede vores smagssans og apropos at “mangle noget” efter maden, så skal jeg da lige love for, at jeg manglede hele sanseoplevelsen af jul og julemaden. Alle sagde til mig “det må da være en effektiv slankekur” men det var faktisk tvært imod, for jeg manglede tilfredsstillelsen og sanseoplevelsen ved, at spise sødt, salt, dufte og fornemme maden. Derfor tror jeg også på vigtigheden i, at give den mad vi spiser opmærksomhed. Hvad smager min mad af? hvordan ser den ud? hvad består den af? Det kan kun give en større tilfredstillelse.

Samtidig blev konsistenserne i vores mad utrolig vigtige og derfor var disse soja snacks det perfekte “knas”

Salatnødder

Selvom disse soja snacks smager helt fantastisk for sig selv, så fungerer de også virkelig godt ovenpå en salat, som salatnødder. Det giver din salat salt og knas, hvilket klæder de fleste salater.

Jeg forslår at du laver en stor potion soja snacks /salatnødder og opbevarer dem i en lufttæt beholder. På den måde har du altid lidt knas til salaten og lidt lækkert til den lille sult.

opskriften:

Det skal du bruge:

400 g valgfrie nødder og kerner. Jeg brugte græskarkerner, solsikkekerner, grovhakkede mandler, men tænkt gerne kreativt og brug hvad du bedst kan lide.
1 dl sojasauce -ikkeden søde udgave, men den klassiske salte

Sådan gør du:

Kom nødder og kerner på en tør mande og rist dem, til de begynder at tage farve.

Tilsæt sojasaucen og lad det koge sammen, til alt sojaen er væk.

Lad nødderne køle af.

Lyst til en anden sund snack? http://madsager.dk/edamame-boenner-m-salt-og-lime/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *