Sliders – mini burgerboller

Weekenden banker på og hvorfor ikke gøre den lidt ekstra lækker med en opgang populære miniburgere -også kaldet sliders. De små mini burgere kommer fra USA og blev første gang lavet af en burgerkæde ved navn “White Castle” Konceptet dengang var en greasy hamburger, som let kunne “slide” ned i maven. Sliders blev hurtig populære og mange andre resturanter begyndte at kopiere og videreudvikle dem. Det betød at White Castle i stedet tog patent på navnet “slyder” og slideren er efterfølgende “slided” ud i verden og er i dag bare navnet på en burger i miniatureudgave.

Hva skal der så sådan en slider?

Som så meget andet er det kun fantasien der sætter grænser for fyldet i din slider -helt ligesom med en helt almindelig burger. Men her får du lige et par gode ideer:

Den klassiske hamburger: Bøf af oksekød, salat, løg, tomat og thousand island dressing.

Den asiatiske: And, kål, syltet ingefær, koriander og hoisinsauce.

Fiske udgave: Stegt laks, salat og pesto. Pesto opskriften får du her: http://madsager.dk/klassisk-basilikumspesto/

En med fugl: Kylling, frisk spinat, aioli og tomatsalsa

Find den indre kreatør frem, men tænk gerne i smage og teksturer.

Opskriften

Det skal du bruge til 30 stk:

25 g gær
40 g sukker
1 tsk salt
2½ dl lunken mælk
2 æg (1 æg til pensling)
2 spsk olie
400 g hvedemel (måske skal der bruges lidt mere eller mindre)
Sesamfrø

Sådan gør du:

Lun mælken, kom den i en skål/røreskål og opløs gæren deri.

Tilsæt sukker, salt, 1 æg, olie og hvedemel (start med lidt af gangen -måske skal du ikke bruge det hele) Ælt den til en blank og smidig dej i enten røremaskine eller på køkkenbordet. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i 45 min.

Rul dejen ud på et meldrysset bord og i en ca 2 cm tykkelse. Brug en udstikker eller et glas med en skarp kant og stik de små sliders ud med en diameter på ca 8 cm. Læg bollerne på en bageplader beklædt med bagepapir. Lad dine sliders efterhæve i 30 min.

Pisk det andet æg godt sammen og pensel bollernes overflade. Drys efter med sesamfrø.

Bag bollerne ved 200 grader i 10-12 min. til de er gyldne.

Lidt musik til? https://www.youtube.com/watch?v=EPhWR4d3FJQ

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.