Risengrød

Det er risengrød ….

Risengrød må være den ultimative jule ret. Den er cremet, blød og sød og netop derfor, er den er elsket af de fleste børn. Her i familien, vil vi helst have vores risengrød helt klassisk, med rigeligt kanelsukker og en stor smørklat.

det sørme, det sandt, december

Det har jeg virkelig glædet mig til i år. Det gør jeg nu hvert år, men efter at vi selv er begyndt at holde juleaften og vi har fået børn, så har juleriet fået et gear eller to op. Den får fuld skrald på nisseløjerne, hvilket lige er i min ånd og vi finder og fælder selv vores juletræ. Generelt er det med tiden, blevet vigtigere for mig, at holde traditionerne ved lige og faktisk har vi endnu flere juletraditioner nu, end der var i mit eget barndomshjem. Traditionerne giver tryghed og tilfører december noget hygge og magi, som jeg godt kan lide.

en fast tradition

En anden tradition, som er indførst her i familien er risengrød aftenen inden 1 søndag i advent. Nissen skal jo have sin portion, så der forhåbentlig er noget i gavesokken søndag morgen. Resterne af risengrøden bliver til klatkager dagen efter. Find opskriften på klatkager her http://madsager.dk/klatkager-klassik/ Det er også først lovligt, at spille julemusik fra den dato, ligesom jeg forsøger at begrænse julepynten indtil da (det lykkedes dog aldrig) Lyskæderne ryger op midt nov. Men d 1 dec er startskuddet til, at jeg nu kan give slip på alle hæmningerne og virkelig bonge ud, på Gertrud Sand barometeret.

Opskriften

Det skal du bruge til 4 per.
2 dl vand
250 g grødris
2 l sødmælk
½ tsk salt
Sukker
Kanel
Smør til smørklatter

Sådan gør du:
Vandet bringes i kog og risene tilsættes. Risene skal koge et par min. Fordelen ved at koge risene først er, at grøden derefter ikke brænder så let på.

Mælken tilsættes og retten bringes i kog under omrøring. Grøden koger ca. 1 time. Rør ofte i gryden, så grøden ikke brænder fast i bunden. Smag til med salt.

Kanel og sukker blandes i det forhold man godt kan lide og drysses ovenpå grøden.
Husk smørklatten

Musik til madlavningen? https://www.youtube.com/watch?v=gcS1qzfJa88

Her tænker du på “Risengrød”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.