Ravioli m. kantarel, ricotta og smørsauce

Det nemme nytår 2019 + hjemmelavet ravioli

Nytårsaften 2019! Nemt skulle det være, med to små børn og en mave på. Vi havde derfor bestilt maden udefra, selvom jeg elsker at gå i køkkenet sådan en dag -særligt for at lave hjemmelavede ravioli. Jeg elsker bare også, at kunne tage det med ro, hygge om ungerne og udgå for meget jappe-ri, hvis det er et ord. Læs evt. om vores nytårs menu, under fanen “Andre madoplevelser” -“Mad udefra”

Men da jeg så fik min nye smarte Philips Viva pastamaskine i julegave, kunne jeg alligevel ikke holde mig fra, at tage et baguette under amen og en alpehue på, og gå i køkkenet for at lave en omgang hjemmelavet Ravioli. Det blev drøn lækkert, hvis jeg skal sige det selv.

opskriften

Det skal du bruge til 4 per (forret)

Pastadej:

(Denne dej er til alm. pastamaskiner. Har du en maskine, som har andre anvisninger, følger du selvfølgelig bare dem)

300 g durumhvede, Tipo 00 
3 æg 
1 spsk olivenolie 
1 sammenpisket æg til pensling
Salt og friskkværnet peber

Fyld: 200 g kantareller 
1 spsk smør 
1 finthakket skalotteløg 
3 spsk finthakket salvie
250 g ricotta 
Skal af 1 øko citron 
Salt og friskkværnet peber

Smørsauce: 150 g smør 
2 spsk kapers 
2 spsk fintsnittet salvie

Derudover: Finrevet parmesan

Sådan gør du: Pastadej: Kom melet ud på bordet, saml det i en bunke og lav en fordybning i midten. Slå de 3 æg ud i en skål og hæld dem ned i fordybningen. Kom herefter olien i og rør i blandingen med en finger, så melet blandes i. Ælt herefter dejen godt igennem, til den bliver fast og smidig. Dæk dejen med et fugtigt viskestykke og lad den hvile på køkkenbordet i 1 time.

Fyld: Rens kantarellerne og hak dem fint. Varm en pande op med smør og svits dem til de er gyldne. Tilsæt skalotteløg og salvie og sving panden et par gange, så løgene og salvien får lift varme. Krydr med riglig salt og peber. Kom herefter svampene i en skål og lad dem køle helt af. Bland dem herefter ricotta og smag til med citronskal og evt. lidt ekstra salt og peber.

Pasta: Del dejen i to stykker. Hvis du har en pastamaskine rulles dejen tyndt ud på denne. Ellers kan det med lidt snilde, gøres med en kagerulle. Skær 40 firkanter på ca. 6 x 6 cm eller udstik dem med en udstikker eller et glas, hvis du vil lave runde raviolier. (Bruger du en mere moderne pastamaskine, bruger du selvfølgelig de anvisninger, som følger med der) Læg en lille skefuld fyld i midten af halvdelen af dejstykkerne og pensl kanterne med sammenpisket æg. Læg herefter den anden halvdel af dejstykkerne ovenpå og klem siderne sammen med en gaffel. Læg ravilolierne, efterhånden som de er bliver færdige, over på en bageplade drysset med mel. Lad dem stå og tørre lidt inden den fortsatte tilberedning.

Smørsauce: Kom smørret i en lille gryde og lad det bruse op. Træk gryden fra varmen, når det ikke længere bruser, og smørret begynder at blive brunt. Tilsæt herefter kapers og fintsnittet salvie.

Pasta: Kog raviolierne i letsaltet vand i 3-4 minutter. Pas på, at vandet ikke bulderkoger. Brug en hulske til, at tage raviolierne op af vandet og lad dem dryppe lidt af i en sigte og anret dem på tallerkener. Hæld med en ske, det brunede smør over pastaen og pynt med friske salvieblade. Kom til sidst friskrevet parmesan over i rigelige mængder.

En anden ret med hjemmelavet pasta: http://madsager.dk/pappardelle-m-rejer-og-tomat/

Jeg bruger denne pastamaskine: https://www.kitchenone.dk/produkt/philips-hr234519-viva-collection-pastamaskine/?gclid=EAIaIQobChMI4Ji3_Pab5wIVwuAYCh0TQwzGEAQYASABEgKXzPD_BwE

Her tænker du på “Ravioli m. kantarel, ricotta og smørsauce”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *