Ratatouille

Ratatouille -frank og fabulouse

Ratatouille er en ægte fransk klassiker og kan både nydes som tilbehør til bøf eller på egen hånd, som et vegetarisk indslag. Den er smagfuld og passer godt til både sommerens og efterårets retter. Jeg laver oftest ratatouille, som tilbehør til grillkødet eller til den ovenbagte kylling. Det er nemt, lækkert og pænt med andre ord, så er den bare FAB!

Vil du lave den hurtige version, så laves tomatsaucen i en pande og grøntsagerne skæres i grove tern og koger med inden servering.

opskriften

Det skal du bruge:

Tomatsauce:
1 ds hakkede tomater
1 spsk sherryeddike
1 tsk sukker
1 tsk salt
1 tsk tørret basilikum
1 tsk tørret timian

Grøntsagerne:
1 squash i skiver
1 aubergine i skiver
1 gul peberfrugt i skiver
2 store tomater i skiver eller hele cherrytomater

Evt. frisk basilikum

Sådan gør du:
Lav en lynhurtig tomatsauce, ved at komme alle ingredienserne i en gryde og lad koge 20 min. Smag godt til med salt og peber. Tomatsaucen lægges i bunden af et ildfast fad.

Skiver af grøntsager, stikkes ned i tomatsaucen, indtil fadet er fyldt op.
Bages i ovnen i ca. 30-40 min ved 175 grader. Pynt med frisk basilikum.

Har du set filmen? https://da.wikipedia.org/wiki/Ratatouille_(film)

Andet vegetar? http://madsager.dk/broccolisuppe-m-mandler/

Her tænker du på “Ratatouille”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.