Ramsløgssmør

Sæsonen er skudt i gang…

… så nu skal der laves ramsløgssmør -og så meget andet.

Der er fuld gang i ramsløgsæsonen derude, så har du ikke allerede været afsted, så er det bare at komme i gang. Folk er søde til at dele ud af deres ramsløgssteder, så spørg omkring, hvis du ikke ved hvor du skal gå hen. Det er nemlig ikke fy fy, som det fx er med kantarellerne. Man kan bruge ramsløgsbladene, blomsterne og blomsterknopperne i madlavningen. Man kan også spise løgene, der er under jorden. Man må dog ikke grave planter op i skove eller parker, så hvis I ikke har ramsløg i haven må I nøjes med blade og blomster. I kan læse mere om regler omkring plukning i skove i denne artikel: http://børn.ny.dn.dk/oplevelser/brug-naturens-spisekammer/

Ramsløg er i løgfamilien, og har en karakteristisk hvidløgssmag og –duft. De indeholder masse C-vitamin, faktisk 20-40 gange så meget som i citroner, og kan bruges i retter, hvor man ellers ville bruge hvidløg eller purløg.

Ramsløgene kan især kendes på deres stærke løglugt. Men derudover kan man kende dem på deres blade og blomster, hvis de er kommet frem.

Ramsløg kan forveksles med liljekonvaller, som er meget giftige at spise, derfor er det meget vigtigt at være opmærkom når man plukker ramsløg.

opskriften

Det skal du bruge:

250 g smør
2 gode håndfulde friske og skyllede ramsløgblade
2 spsk citronsaft
½ tsk salt

Sådan gør du:

Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det bliver blødt.

Hak ramsløgsbladene groft og kom med i en minihakker sammen med smør, citron og salt.

Blend det hele til en ensformig masse.

Du kan opbevare din ramsløgssmør i alle mulige forme. Jeg har brugt husholdningsfilm og rullet dem til pølser. Så er de klar til fryseren.

Bag et brød til dit ramsløgssmør: http://madsager.dk/kernefyldt-oel-grydebroed/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.