Ramsløgssalt

Afsted efter ramsløg

Du kan stadig nå det. Ramsløgene står stadig derude og venter på at blive plukket og lavet om til alle mulige lækre sager, som pesto, smør og ikke mindst lækker ramsløgssalt. Ramsløgssalt kan bruges helt som almindelig salt og tilføjer en dejlig hvidløgssmag. Jeg kan personligt rigtig godt lidt, at bruge ramsløgssalt ovenpå rugbrødsmadder og blødkogt æg. Det giver den helt almindelig mad et twist af forår og der er noget super tilfredsstillende ved, at have lavet det selv -og hey, så er det faktisk virkelig nemt at lave.

Sæsonen strækker sig fra marts og frem til juni, men det er dog de spæde blade, man plukker i foråret, som smager bedst.

Ramsløg lugter kraftigt af hvidløg

Ramsløg er i løgfamilien og har en karakteristisk hvidløgssmag og –duft. De indeholder masse C-vitamin, faktisk 20-40 gange så meget som i citroner. Vildt ik? Ramsløgene kan kendes på deres stærke løglugt og ofte lugter du dem, før du finder dem.

Ramsløg kan forveksles med giftige linjekonvaller

Man kan bruge ramsløgsbladene, blomsterne og blomsterknopperne i madlavningen. Man kan også spise løgene, der er under jorden. Man må dog ikke grave planter op i skove eller parker, så hvis I ikke har ramsløg i haven må du nøjes med blade og blomster. Du kan læse mere om regler omkring plukning i skove her  http://børn.ny.dn.dk/oplevelser/brug-naturens-spisekammer/

Ramsløg kan forveksles med liljekonvaller, som er meget giftige at spise, derfor er det meget vigtigt at være opmærksom når man plukker ramsløg. Lugt om det du finder, har den karakteristiske duft af hvidløg.

opskriften

Det skal du bruge:

200 groft salt
En god håndfuld frisk og skyllet ramsløg

Sådan gør du:

I en minihakker kommes salt og grofthakket ramsløg og hakkes til saltet har en fin grøn farve og alle bladene er finthakket. I virkeligheden bestemmer du selv, hvor kraftfuld din ramsløgssalt skal være, ved til tilsætte flere eller færre blade. Vær dog opmærksom på, at jo flere ramsløgsblade som tilsættes, jo mere våd vil din salt blive og derfor skal det sandsynligvis have længere tid i ovnen.

Fordel den våde salt på en bageplade med bagepapir og tør det i ca 1 time ved 100 grader. Vend rundt i salten ind i mellem. Opbevares i et lufttæt glas og så har du lækker ramsløgssalt indtil de igen er i sæson.

Hvad kan jeg ellers krydre med min ramsløgssalt? http://madsager.dk/stuvede-kanteraller-paa-ristet-broed/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.