Rabarbermuffins

Psssttt! De kan let fryses ned.

Jeg mother-fucking-elsker…

Så er det endelig sæson for rababer -Jubiii!. Jeg mother-fucking-elsker rabarber. Selvfølgelig fordi rabarber smager sådan virkelig godt, men også fordi det er en utrolig nem plante, at have med at gøre. Jeg har rabarber 2 steder i haven og den kræver intet og kommer igen år efter år. Og hey, så kan den bruges i både det salte og søde køkken, og så er den sprængfyldt med A- og C-vitamin, samt kalium og fibre. Hvis du har en have, eller bare en stor krukke, så anskaf dig nogle rabarberplanter med det samme. Det kommer du ikke til at fortryde.

Ka’det fryses?

JA! Hvis ikke du allerede ved det, så er vi her i huset rigtig glade for retter, som kan fryses ned og hives frem i en presset stund. Med lillesøsters ankomst for en uges tid siden, er det bare en life saver, når man lige har aftensmaden forbredt. Den skal bare tages ud af fryseren og varmes op. Det hjælper på den dårlige samvittighed, som jeg tror alle mødre kender. Er jeg nu god nok? Er jeg tilstrækkelig nok. Jeg kan love dig for, at mine piger blev glade, da de sammen med deres far lavede bål i haven og mor så kom forbi med en rabarbermuffins til hyggen. Alle burde have en pose rabarbermuffins i fryseren.

Opskriften:

Opskriften er målt til ca 18 stk. Lav nu endelig rigeligt og frys dem ned, som du ikke kan spise i dag.

Det skal du bruge til 18 stk:

4 æg
240 g sukker
1 ½ tsk vaniljepulver
200 g revet marcipan
250 g hvedemel
3 tsk bagepulver
150 g stuetempereret smør
150 g rabarber, skåret i små stykker

Sådan gør du:

Pisk smør, sukker og vanilje sammen, til en luftigt og ensartet masse.

Tilsæt æggene et af gangen og pisk til blandingen er helt jævn.

Rør mel, marcipan og bagepulver sammen og vend rabarber stykkerne i blandingen. Det hele røres herefter i dejen.

Fyld 18 muffinforme.

Bag kagerne i ca 20 minutter ved 175 grader varmluft.

Når kagerne er bagt, afkøles de på en rist. Du kan jo pynte kagerne, hvis du ønsker det, men vent da til de er helt kolde.

Bliv klogere på rabarber: https://www.plantorama.dk/guide/have/haveplanter/spiselige-baer-og-planter/frugter-og-baer/udplantning-og-pasning-af-rabarber

Lyst til noget andet sødt? http://madsager.dk/hvid-chokolademousse-m-lakrids/

3 meninger om “Rabarbermuffins”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.