Rabarberkompot

Lad os gå rabarber amokkos!

Som svagt antydet i mit sidste indlæg, så elsker jeg rabarber. Og hvis du har fulgt min anbefaling, så har du allerede selv plantet dine egne rabarberplanter. Det er ligemeget hvor, i beddet, i en krukke eller på altanen. De skal være der! Men nu hvor du har fri adgang til rabarber, er det bare at komme i gang. Det første du bør kaste dig ud i, er denne opskrift på rabarberkompot. Rabarberkompot er genial, fordi den kan bruges til at mange forskellige ting. Du kan bruge den som topping på din morgenmad, i desserter og som sur/sød tilbehør til din aftensmad. Rabarberkompot er super nemt at lave og kombinationen af den syrlige rabarber, den søde sukker og den aromatiske vanilje, får simpelhen englene til at synge milde sommersange.

Variationerne

Opskriften nederst, er en ganske almindelig standardopskrift, som kan bruges til det hele. Men ved du, at din kompot kun skal bruges til fx. aftensmaden, ville jeg nok skrue lidt ned for sukkerindholdet.

Du kan også forsøge dig med, at tilsætte chili for noget ekstra heat. Det smager også virkelig godt, ligesom ingefær kan tilsættes til både en sød og salt udgave.

Opskriften

Det skal du bruge:

2 dl rabarber skåret i 1-1 1/2 cm stykker
1 vaniljestang, både kornene og stangen
4 spsk rørsukker

Sådan gør du:

Vaniljestangen snittes igennem på langs og vaniljekornene skrabes ud og skilles af i sukkeret.

Alle ingredienserne, også vaniljestængerne kommes i en lille gryde, og det røres godt sammen. Lad det stå i et kvarter til en halv time. 

Tænd for varmen og varm op under omrøring. Det skal have omkring 3-7 minutter, hold øje for pludselig er rabarberen blød og den skal ikke være overkogt.

Rabarberkompot opbevares bedst i en skoldet og lufttæt beholder.

hvad kan jeg ellers bruge rabarber til? http://madsager.dk/rabarbermuffins/

Rabarberbarbara: https://www.youtube.com/watch?v=Yu1sSpcG-Gk

Her tænker du på “Rabarberkompot”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.