Rabarber crumble

lets get ready til crumble….

OMG, hvor har jeg selv optur over den overskrift. Den kom ligesom bare til mig.
Nå, men som lovet på min story på instagram, kommer her opskriften på en af sommerens lækreste desserter, nemlig en rabarber crumble. Jeg elsker personligt kombinationen, af den sød/sure bløde rabarber, den knasende crumble, samt forholdet mellem varm og kold, som du opnår ved at serverer rabarber crumblen lun og med en klat vaniljeis eller creme fraiche til. Jeg gentager lige mig selv fra tidligere indlæg -hvis du ikke allerede har rabarber i haven eller i en krukke på altanen, så se at få fingeren ud!

den jyske super instagrammer

Jahh… så så man lige mig, sådan rigtig med på noderne, med min aller første video story på instagram. Den kan btw altid findes under højdepunkter, på profilen. På den måde kan man følge lidt bedre med i processen.
Det var ærligt en lidt grænseoverskridende ting, sådan at skulle kaste sig ud i en video og så med min egen stemme. Uha, uha. Jeg lyder voldsomt jysk og også sådan lidt dorsk i det (dorsk er sikkert et håbløst jysk udtryk) I virkeligheden er jeg altså mere sådan up-tempo, frisk kind of girl, ihvertfald oppe i mit eget hoved. Jeg vil se om jeg ikke kan peppe min stemme lidt op til næste gang, så dem som måtte kigge med, ikke falder helt i søvn. Jeg er meget nysgerrig på, hvad i derude synes om sådanne videoer, så tøv endelig ikke med at komme med feedback. Det vil jeg kun blive meget glad for.

Nå, men a ve slut her og så må vi se, om da kom`r fler videoer fra mæ. A ka li e i hverfald, det ka a!

opskriften:

Det skal du bruge:

Rabarber:
500 g rabarber, skåret i tern af ca 1-2 cm
Kornene fra 1/2 vaniljestang
100 g rørsukker

Crumble:
100 g havregryn, grovvalset
100 g hvedemel
100 g smør
75 g rørsukker
Kornene fra en 1/2 vaniljestang

Evt. vaniljeis eller creme fraiche m. vaniljesukker

Sådan gør du:

Rabarber:
Vend vanilje, sukker og rabarberne i en skål. Lad det trække i ca ½ time.

Crumble:
Skrab kornene ud af den anden halve vaniljestang og vend dem med sukker, smør, mel og havregryn. Smuldr det hele godt sammen til en crumble.

Smør et ovnfast fad med smør og kom rabarber i.

Fordel crumblen henover dine rabarber og bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i små 40 minutter, til crumblen er gyldenbrun.

Server rabarber crumble lun eller kold med creme fraiche eller vaniljeis.

Har du en instagram profil? https://www.instagram.com/madsager.dk

Føler du dig også dorsk? https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=dorsk

Andet med rabarber: http://madsager.dk/trifli-af-rabarberkompot/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.