Pimientos de padron

En spansk omgang russisk roulette

En super klassisk spansk tapas, som kan fåes på de fleste barer og resturanter. Pimientos de padron er kombinationen af det søde, det salt og det stærke, hvilket gør dem ideel til en kold øl. Men pas på, særligt hvis du bestiller dem i Spanien. Langt de fleste er milde og søde i smagen, men ind i mellem støder man på en peber, som har godt med styrke, hvilket kan overraske. Laver du dem herhjemme, er min erfaring, at peberne varierer mindre i styrke.

Første gang jeg smagte pimientos de padron, var på en ferie til Cadiz, for flere år siden. Det var en smuk restaurant, helt ned til vandet og med alene spiseplads, på et plateau ud over vandet. Mine med-feriegæster og jeg bestilte alle tapas og ideen var, at vi så kunne dele retterne, som man jo normalvis gør. Desværre fik vi ikke kordineret, hvem som bestilte hvad og da tjenerne kom med maden, væltede det ind med store fade med pimientos de padron. Vi spiste så mange af dem, at de for mig, altid vil stå som indbegrebet af en spansk tapas.

Intet tapasbord uden pimientos de padron.

opskriften

Det skal du bruge:

300 g små grønne tapas peber
God olivenolie
Groft salt

Sådan gør du:
Vask peberne og tør dem med et viskestykke. Varm olien op på en pande og svits peberne i ca. 3 min. Læg peberne på fedtsugende papir, inden de lægges på serveringsfad.
Drys med salt og server straks.

Lyst til mere tapas? http://madsager.dk/embutidos-det-kolde-bord/

For info om Cadiz: https://www.fdm-travel.dk/spanien/havnebyen-cadiz-andalusien-rejsetip

Her tænker du på “Pimientos de padron”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.