Pastasalat m. svampe

Så blev den pastasalat rykket rundt

Se lige denne total anderledes pastasalat m. svampe. Inspireret af de simple italienske pastaretter og total i sæson. Det er bare at komme ud i skoven og samle ind -eller komme ned i brugsen og købe ind -alt efter hvilken type du er.
Under alle omstændigheder skal du prøve denne udgave, som er fyldt med smag og mit personlige bud på en pastasalat i oprør. En pastasalat så langt fra dem du kender og som er blevet rykket godt og grundigt rundt i mangegen, for aldrig at vende tilbage til sig gamle og kedelige jeg. Det er da værd at prøve ik?

Sammenskudsgilde er det nye

Du kender det måske? Familien vokser og vokser og flere kærester og børn kommer til. Det kan være en mundfuld at invitere familien til middag og selv en uformel komsammen, griber om sig. Hvad skal man lave, som glæder alle og hvor mange dage i forvejen skal forberedelserne starte, for at blive færdig i tide? Det er i vores familie efterhånden blevet en kæmpe opgave, at samles om en omgang aftensmad og derfor bliver vi ofte enige om, at bidrage allesammen. Det er ikke den store opgave for mig, at lave en omgang pastasalat m. svampe, men når vi alle kommer med lidt, er det en kæmpe hjælp for dem som lægger hus til.

Det fede ved at alle bidrager lidt er også, at man får lov at prøve en hel masse forskelligt mad, fra forskellige mennesker. En salat kan se ud på mange måder, alt efter hvem der har lavet den. Ligesom jeg ikke tror min mor havde regnet med min udgave af pastasalat, da hun bad mig tage pastasalat med -“der skulle jo også være noget til børnene” mente hun. “Jow, jow” tænkte jeg, “men kan det gøres lidt interessant også, så gør det vel ikke noget”

opskriften

Det skal du bruge til 6 per:

500 g god kvalitets pasta
400 g forskellige svampe
4 spsk rød balsamico eller sherryeddike
1 øko citron
1 bundt frisk dild
100 g parmesanost i spåner
100 g ærteskud eller fedtsalat
Olivenolie og smagneutral olie
Salt og peber

Sådan gør du:

I en stor gryde med rigeligt vand, kommes en god mængde salt og en god sjat olivenolie. Når vandet koger kommes pastaen i og koges til den er al dente -altså med en lille smule bid. Vandet hældes fra og pastaen kommes i en stor skål.

Alle svampene renses og skæres i store stykker, inden de steges af på en pande med lidt smagsneutral olie. Steg svampene, til de er blevet godt brune og har fået stegeskorpe. Tilsæt balsamico og lad det hele koge ind. Krydder med rigeligt salt og groft peber. Når svampene er færdige kommes de i skålen med pastaerne.

Tilsæt skal og saft fra en god øko citron, samt rene ærteskud og halvdelen af parmesanspånerne. Sådanne nogle kan hurtigt laves med et stykke parmesan og en kartoffelskræller. Tilsæt også finthakket dild.

Vend hele herligheden godt rundt, smag til med salt og peber og anret på et stort fad. Top pastasalaten med en sjat olivenolie og de sidste parmesanspåner.

Endnu en salat til middagsbordet? http://madsager.dk/panzanella-italiensk-broedsalat/

Oversigt over de bedste danske spisesvampe: http://www.svampeguide.dk/bedste-spisesvampe

Her tænker du på “Pastasalat m. svampe”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.