Pariserbøf m. det hele

Mmmmmm….. Pariserbøffen. Bøffen som kan det hele med surt, sødt, salt og knas. Jeg har siden min folkeskoletid og timerne i hjemmekundskab, med jævne mellemrum vendt tilbage til denne klassiker, for den virker bare hver gang. Det må have været en af de første retter jeg har lært at lave og med tiden er den blevet mere raffineret og gennemarbejdet.

Pariserbøffen har jeg også haft med ud i verden, hvor den mest af alt er blevet kigget på med undrende blikke. Ja ja, den ser måske lidt sær ud, som den ligger der, side om siden, med sine artfæller. Helt rå og mast ud på et stykke brød med persille og rødbede, klar til at komme på panden. “Seriously girls, are you gonna eat that shit?!” Var en kommentar min veninde og jeg modtog, i et stort fælleskøkken, på et hostel i Australien. Vi forklarede, at vi selvfølgelig ikke ville spise det som en rå mad, mens vi lagde mærke til, andre forbipasserendes som havde samme lidt foragende fjæs på. Men nu vel, den er måske ikke den smukkeste og mest insta worthy ret, men her kommer den og jeg elsker den.

Det skal du bruge:
600 g hakket oksekød
Ca 12 skriver toastbrød
Fedtstof til stegning
150 g hakkede rødbeder
1 bdt friskhakket persille
2 tsk salt 
1 tsk peber

Forslag til tilbehør:
Høvlet peberrod 
Løg i skiver
Kapers
Hakket rødbede
Hakkede syltede agurker
Æggeblomme (pasteuriseret) 

Det skal du gøre:
Bland det hakkede oksekød med rødbeder, persille og salt og peber og stil farsen på køl, mens du hakker dit valgte tilbehør.
Fordel derefter farsen på et brød af gangen. Tryk det godt fast.
Steg dem i fedtstoffet med kødsiden nedad 4-6 min. vend dem og steg brødsiden lysebrun og sprød.
Serveres med tilbehør.