Panzanella – Italiensk brødsalat

Panzanella og weekend

Så blev det endelig weekend og selvom jeg stadig forsøger, at spise fornuftigt, så er weekenden alligevel tid til, at hygge ekstra meget i køkkenet. Her til aften har vi fået hakkebøffer fra grillen (muligvis sidste gang vi bruger den i år) hjemmelavet pesto og denne virkelig lækre italienske brødsalat kaldet panzanella. Ideen med salaten var oprindelig, at bruge daggammelt brød, hvilket du også sagtens kan gøre. Jeg synes dog, at resultatet bliver bedre ved, at bruge brød med saftig kerne og sej eller sprød skorpe.

Opskriften:

Det skal du bruge til 6 per:

800 g modne cherrytomater
400 g brød -jo bedre kvalitet, jo bedre resultat
2 fed hvidløg
1 stk rødløg
5 spsk olivenolie
3 spsk sherry- eller rødvinseddike
4 spsk kapers
Frisk basilikum
Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Start med at lave marinaden. Hak hvidløgene fint og kom det i skålen med olivenolie og eddike.

Skær tomaterne i kvarte og kom dem i skålen. Skræl løget og skær det i smalle ringe -kom dem sammen med tomater. Tilsæt også kapers og vend godt rundt.

Riv basilikum i stykker og kom også det i. Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra olie og eddike. 

Skær eller riv brødet i grove tern med hænderne og vend dem rundt i salaten. Jeg fortrækker at servere brødsalaten med det samme, mens andre godt kan lide, at lade brødet suge marinaden. Jeg synes dog, at de forskelle teksturer, er hvad der går denne salat ekstra lækker.

Pynt med frisk basilikum.

Lyst til en anden salat: http://madsager.dk/kartoffelsalat-20/

Italien: https://www.google.com/search?gs_ssp=eJzj4tDP1TcwLsrKMmD0Ys8sSczJTM0DADbrBe8&q=italien&rlz=1CAGWKK_enDK868&oq=ital&aqs=chrome.2.69i57j0j46j0l4j69i61.4169j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8

2 meninger om “Panzanella – Italiensk brødsalat”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.