Ovnbagte jomfruhummerhaler

Så ramte hverdagen igen

Ja, det er ikke meget jomfruhummer vi får spist i øjeblikket, selvom det brude være nu vi havde ferie og kunne nyde det gode vejr. Men hverdagen er startet for os og thank God for det! Selvom om jeg knuselsker mine små poder, så er de hård kost ind imellem og 3 ugers intensiv samvær er skønt, men også virkelig krævende. Så her var hverdagen tiltrængt for alle.

endnu en omgang jomfruhummere

For nogle dage siden, delte jeg min opskrift på kogte jomfruhummerhaler, herefter en opskrift på min svigermors virkelig gode chilimayo, som går sig super godt til jomfruhummerhaler. Jeg vil slutte mit lille jomfruhummer tema, for denne gang, med opskriften på disse super lækre og smagfulde ovnbagte jomfruhummerhaler. Jeg elsker både de kogte og de ovnbagte, så lang tid de ikke bliver overstilberedt, hvilket er en af de mest almindelige “fejl” i tilberedningen af skaldyr. Faktisk laver jeg ofte begge udgaver, da det er to helt forskellige oplevelser.

Opskriften herunder er beregnet til 4 per, hvis du serverer ovnbagte jomfruhummerhalerne, som en forret.

opskriften:

Det skal du bruge til 4 per:

28 jomfruhummerhaler
1 pakke smør
4-5 fed hvidløg
1 stor håndfuld bredbladet persille
Skallen fra ½ øko citron

Sådan gør du:

Rengør halerne ved, at klippe dem op i ryggen. Med en lille kniv, kan du så fjerne den sorte tarm. Læg halerne på en bageplade eller et ildfastfad, med ryggen op.

Lad smørret blive lidt blødt på køkkenbordet og tilsæt herefter presset hvidløg, finthakket persille og revet citronskal.

Nu skal smørret moses ned i revnen i ryggen. Du kan enten bruge hænderne, eller en sprøjtepose.

Jomfruhummerhalerne bages i ovnen ved 200 grader i ca. 8 min. og serveres med chilimayo, godt brød og en god salat.

Velbekomme! Ovnbagte jomfruhummerhaler

Godt brød til? http://madsager.dk/italiensk-flute/

Når man bor i landets mest fertilitete kommune https://www.tv2nord.dk/rebild/de-giver-den-gas-i-rebild-her-fodes-der-flest-born


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.