Marokkansk kylling

kælling og marokkansk kylling

Så blev det endelig weekend, efter hvad der føles som verdens længste uge. Den gravide er træt med træt på og som alle gravide ved, så svinger energien fra dag til dag, ligesom humøret går fra fromt og kærligt lam, til sindsyg kælling på LSD -sidstnævnte har været den herskende den sidste uge.

Comfort food

Min appetit er stadig helt off og det ene øjeblik, slå maven knuder og det næste smider jeg alt hvad jeg har i hænderne, for at hente Spangsberg flødeboller. Behov kan IKKE udsættes! (Har i forresten smagt de gule, som kommer her i påsken? Heaven, siger jeg bare. I virkeligheden kunne det være vildt optur, at kunne give jer opskriften på de flødeboller, men den vil Spangsberg åbenbart ikke dele -fedterøve) Derfor får i endnu en opskrift fra aktivet, men det er virkelig en af de gode. Ægte comfort food med marokkansk kylling, som varmer i den stadig sparsomme sne. Jeg eeelsker marokkansk!

Virkelighedens mad-blogger liv

Virkeligheden har budt på lasagne 3 dage i træk, så kokken har kunne ligge stille, så meget som muligt. Jeg har også spist lasagne en enkel dag til frokost og selvom lasagne for nu, hænger mig langt ud af halsen, så overvinder det basale behov for mad, ind i mellem de gastronomiske ambitioner. #trueshit #reallife.

Obs: Opskriften kan tilberedes i fx en tangine, Römertopf, stegeso, støbejernsgryde eller en helt almindelig gryde, der kan tåle at komme i ovnen.

opskriften

Det skal du bruge til 4 per:

4-6 kyllingelår – eller anden udskæring.
2 rødløg, finthakket
3 spsk. olivenolie
3 hvidløg, finthakket
2 spsk hvedemel
1 tsk salt
Friskkværnet sort peber
1 knivspids safran (kan evt undlades)
½ tsk gurkemeje
1 tsk stødt koriander
1 tsk kanel 
½ tsk nelliker
1 tsk spidskommen
40 g rosiner
1 ds hakkede tomater
1 spsk honning
2 dl grøntsagsboullion
1/2 citron, økologisk
1 dl finthakkede mandler 
280 g kikærter (iblødsatte og kogt – eller 1 dåse)

Sådan gør du:

Vend alle krydderierne sammen med mel, salt og peber, og vend kyllingestykkerne i halvdelen af blandingen. Brun kyllingestykkerne af i gryden og læg dem efterfølgende til side på en tallerken.

Sauter løg og hvidløg i en gryde ved middelvarme til de er bløde og klare. Kom tomat, grøntsagsbouillon, honning, rosiner, samt den andel halvdel mel og krydderiblanding i gryden og rør det godt sammen med løgene. Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden, med skindsiden op. 

Tilsæt finthakkede mandler, kikærter samt citron skåret i tynde skiver. Sæt låg på og kom gryden i en kold ovn, som tændes på 150 grader. Lad retten simre i ovnen i 2 timer, hvorefter retten er klar til servering.

Serveres med ris eller bulgur og pyntes med friske koriander.

Noget andet med kylling? http://madsager.dk/asiatisk-kyllingesuppe/

Lyst til andet fra Spangsberg? http://spangsbergchokolade.dk/produkter/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.