Marokkansk gulerodssalat

Så vi gik fuldstændig amok i marokkansk mad i sidste uge og nøj hvor var det lækkert. Det hele kom sig af, at de snedige medarbejdere i min lokale dagligvareforretning, havde lavet en lille fin stand, med alle ulige sjove krydderier og produkter, fra det marokkanske køkken. Sådan noget kan jeg ikke stå for og det er netop sådan noget, som gør, at jeg pludselig kommer hjem med meget mere end jeg lige havde planlagt. Men jeg kan kun være glad for uligheden for, at dykke lidt længere ned i det marokkanske køkken end jeg ellers før har været. Denne opskrift på marokkansk gulerodssalat er et fremragende eksempel på, hvad netop det marokkanske køkken kan. Krydderier, masser af smag og lækre grøntsager gør, at jeg selv efter en uge med marokkansk mad, gerne ville have mere.

Prøv en marokkansk gulerodssalat som tilbehør til fx denne kylllingeret i fad http://madsager.dk/marokkansk-kylling/

opskriften

Det skal du bruge til 4 per

5 gulerødder
2 hvidløg
1½ tsk stødt spidskommen
1½ tsk stødt koriander
4 spsk nigellafrø
½ tsk cayennepeber
½ ds kikærter
Frisk mynte
Olie

Sådan gør du:
Start med at vaske, skrælle og rive dine gulerødder. Jeg har brugt et juliennejern, men du kan sagtens bruge et alm. rivejern eller du kan skære gulerødderne i tynde skiver af 1-2 mm tykkelse. Stil til side.

Hæld væsken fra kikærterne og skyld grundigt, til vandet ikke længere skummer. Steg kikærterne sprøde i lidt olie på en varme pande. Stil kikærterne til side og kom panden tilbage på komfuret. Tilsæt en god sjat olie.

Tilsæt spidskommen, koriander og cayennepeber og varm godt igennem, så det dufter dejligt. Tilsæt finthakket hvidløg, herefter gulerødderne og lad det hele svitse i 3 min.

Tilsæt nigellafrø og vend rundt. Anret på et fad og drys med kikærter og frisk mynte.

Marokkansk gulerodssalat kan serveres både varm og kold.


Hvad filan er et juliennejern? https://www.imerco.dk/oxo-juliennejern?id=100005416


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.