Lynhurtig tomattærte

Lækker, Let, luksus -tomattærte

Min grønthandler har de lækreste ting – uanset årstid. Jeg elsker at handle hos ham. Ikke kun for hyggens skyld og fordi jeg gerne vil støtte de små lokale steder. Men også fordi han altid har de lækreste frugter og grøntsager. De er friske, de dufter og så koster det ofte det halve end i Netto, hvor jeg ellers handler ind. Lækkert er det også, fordi jeg jo kan tage præcis det antal jeg lige står og skal bruge – og ikke er tvungen til at købe en pakke med fx 6 tomater, hvis jeg kun skal bruge 2. I fag blev jeg inspireret til at lave en lynhurtig og lækker tomattærte.

APROPOS TOMATER

Og apropos tomater, så har han tit de flotteste store bøftomater. De er kæmpe store og lidt sjove i formen at se på – men smager helt fantastisk. Og duften, ja den er ikke at tage fejl af. De dufter sådan rigtig af dansk sommer – lidt af drivhus. Du ved den der skønne duft, hvor mundvigen løber lidt i vand og man får lyst til bare at sætte tænderne i dem med det samme. Denne gang ventede jeg dog, så jeg kunne lave tomattærte.

Flotte ik?

SOL OG BARSELSBESØG

Min mor meldte for nylig sin ankomst – et sidste barselsbesøg inden et lille nyt familiemedlem melder sin ankomst og 2 bliver til 3 hjemme hos os. Vejret skulle blive fantastisk og jeg tænkte at hun sikkert ville sætte pris på en lækker let frokost i solen. Og det gjorde hun. Denne lette tomat-frokost-ret var et hit. Så stort et hit, at hun faktisk gik direkte hjem og lavede den for min far. Jeg håber, at i vil være lige så begejstret når i prøver denne tomattærte. Servér den evt. som jeg har gjort på billedet med squash-stykker med bacon omkring, som er grillet på grillen. Eller måske en let salat.

Opskriften:

Det skal du bruge til 1 tærte:

1 rulle butterdej
2 store bøftomat (andre tomater kan også bruges)
1/2 havarti ost
2 kviste frisk rosmarin
2 kviste frisk oregano
1 tsk salt
Knivspids peber

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 190 grader (varmluft) Læg butterdejen på en bradepande – med bagepapir under. Fold en lille kant på butterdejen hele vejen rundt, så den får en lille forhøjet kant.

Riv en halv havarti ost på rivejern og put i en lille skål. Tilsæt frisk rosmarin og oregano, og til salt og peber. Rør forsigtigt rundt. Fordel osten med urter på butterdejen – godt ud i kanterne.

Skær tomaten i skiver og læg skiverne på toppen af osten. Drys efter med lidt salt og peber på tomaterne når de er lagt på.

Bag i ovnen i ca. 20 min. Hold øje og tag den ud, når butterdejen er puffet op og gylden brun i kanterne.

Server tomattærten straks herefter. Bon appetit!

Lyst til en anden tærte: http://madsager.dk/fransk-loegtaerte/

Min grønthandler: https://www.krak.dk/frugt+shoppen+ivs+r%C3%B8dovre/155472396/firma

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.