Løgringe med sprød bacon

En lille fræk en… eller flere

Til nytår hører det sig til, at få en lille lækker snack, til dronningens nytårstale. Alle i år var vilde med de her sprøde løgringe, men igen hvem elsker ikke bacon? Jeg lavede 2 løgringe til hver, da vi jo bagefter skulle igennem en lækker 3-retters menu, men spørger du gæsterne, så kunne jeg snildt have lavet 3-4 til hver alligevel. De røg pænt hurtigt ned.

Nu fejrer vi kun nytår en gang om året, men du skal da lave disse sprøde løgringe langt oftere, end kun til dronningens nytårstale. Lav dem som forret, som en del af dit tapasbord, brunchbord eller som en lille snack before-dinner, når vennerne kigger over. Du kan sagtens lave dine løgringe tidligere på dagen, gemme dem og hurtigt varme dem op inden servering.

OPSKRIFTEN

Det skal du bruge til 8 stk:

2 store løg (salat-, zittauer- eller rødløg)
16 stykker bacon (2 pr. ring)

Sådan gør du:

Pil løgene forsigtigt (fjern det tynde yderste lag) og skær dem i 1 cm tykke skiver. Pres de inderste løgringe ud, så der kun er de yderste 2-3 tilbage, som hænger sammen.

Tag bacon og vikl rundt om løgringene og læg dem derefter på en bradepande med bagepapir.

Bag løgringene i en forvarmet ovn i ca. 30 min. ved 220 grader varmluft og grill. Sørg for at vende løgringene jævnligt ca. hver 5. min, så de bliver sprøde på begge sider.

Tag dem ud og lad hvile 10 min inden du serverer, så de er lune men stadig kan spises med fingrene.

Server noget til de kan dyppes i. Det kan være en salsa eller en frisk dressing. Måske en aioli? Find opskriften her http://madsager.dk/patatas-bravas-con-aioli/

Dronningens nytårstale: https://da.wikipedia.org/wiki/Nyt%C3%A5rstale

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *