Lækker luksus hotdog

bryllup og En klassisk hotdog

Jeg har altid haft rygrad, som en pakke smør på en varm sommerdag, når jeg så en pølsevogn. Sådan en ristet med det hele, kan altså noget. Og så er der bare noget helt specielt over, at stå i en pølsevogn, får en hotdog og small-talke med folk, man aldrig ellers ville tale med.

Ja faktisk har jeg lovet damen i pølsevognen på Rådhuspladsen, at jeg kigger forbi, når Nikolaj og jeg skal vies på Københavns Rådhus. Det kom jeg til at love hende i en god brandert, for noget år tilbage og sidst jeg kom forbi pølsevognen i ædru tilstand – og lige skulle have en hotter – ja så spurgte hun til, hvornår brylluppet skulle være. Så det har hun altså ikke lige glemt. Pis også!

Kan man servere hotdogs til sine gæster?

Selvom en “hotter “måske ikke ligefrem er en bryllups menu værdig, så behøver den ikke være trist, nej faktisk ganske festlig. Pift tilbehøret op med alt det du bedst kan lide på din hotdog – kun fantasien sætter grænser. Jeg kan selv godt lide det salte og det syrlige, så derfor har jeg kastet mig ud i tre lækre toppings til din luksus hotdog. Alle tre toppings er super nemme at lave og jeg er sikker på dine gæster vil synes, det er virkelig lækkert.

En indianer i kano – må man overhovedet sige det?

Den ristede pølse i et flækket brød er kommet på mode igen – og heldigvis for det da! For tirsdag fik vi besøg af tre venner, som kom forbi for, at se vores 7 uger gamle datter. Og her tænkte jeg, at luksus hotdog’en – selskabs-klassikeren – da ville passe perfekt til en solrig sommeraften, hvor det gerne skulle være nemt, men alligevel lækkert. Pølser og brød på grillen – og så lidt kærlighed til toppings. I princippet kan du jo lave alt til din hotdog fra bunden – pølsebrød, ketchup, remoulade, sennep und so weiter. Vi har i dette indlæg valgt, bløde pølsebrød, hjemmelavede ristede løg, syltede rødløg og syltede agurker.

opskriften

Alle opskrifterne er til 5 personer og ca. 25 pølsebrød.

Ristede løg:

Det skal du bruge:

5 mellemstore løg
3 spsk. mel
1 liter solsikkeolie/rapsolie
Salt

Sådan gør du:

Snit løgene fint på mandolinjern (eller i hånden) Put løgene i en skål og rør mel godt rundt så det bliver jævnt fordelt.

Varm olie op i en gryde. Tjek at varmen er som den skal være, ved at stikke fx en tandstik ned i olien. Bobler det lidt omkring tandstikken er varmen perfekt. Pas på olien ikke bliver for varm.

Put en håndfuld løg i af gangen og tag op når de er gyldne med en gaffel. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og drys lidt salt over, mens de stadig er “våde”

Put de ristede løg i en bøtte, der lukker tæt og de kan fint holde sig sprøde nogle dage

Tip: Fungerer også helt kanon, som tilbehør til en hjemmelavet æggemad eller kartoffelmad.

Bløde hotdog brød

Det skal du bruge:

2 kg hvedemel
1 l lunken vand
50 g gær
1 spsk sukker
1 tsk salt
2 stk æg + 1 æg til pensling
150 g smeltet smør

Sådan gør du:

Opløs gæren i vandet og tilsæt sukker og salt. Tilsæt æggene og rør grundigt enten på røremaskine eller manuelt.

Tilsæt ca. halvdelen af melet og herefter smeltet smør. Rør godt inden det resterende mel tilsættes. Ælt godt igennem og lad dejen hæve lunt i 20 min.

Form pølsebrødene ca. 120 g pr. brød og lad dem hæve, til de er lette og luftige.

Pisk et æg i en skål og pensel pølsebrødene, inden de bages ved 200 grader i ca 15 min. Brødene skal være lysebrune, så de kan tåle at blive varmet op igen

Syltede rødløg

Det skal du bruge:

2 mellemstore rødløg
2 dl æbleeddike (eller lagereddike)
1 dl vand
1 dl sukker
1 spsk peberkorn ⁃
4 laurbærblade
Evt. stjerneanis (hvis man kan lide det)

Sådan gør du:

Snit rødløgene fint på mandolinjern (eller i hånden) og put dem i et skoldet glas.

Kog eddike, sukker, vand, peberkorn og laurbærblade i en gryde, indtil sukkeret er opløst. Hæld væsken over rødløgene i glasset og sæt på køl.

Jeg kan godt lide rødløgene stadig har lidt bid, så jeg foretrækker at lave dem max 3-4 timer før servering. Løgene kan sagtens holde sig en uges tid i køleskabet, hvis dit glas er helt rent og evt. skyllet med Atamon.

Syltede agurker

Det skal du bruge:

1 hel agurk
1/2 dl sukker ⁃
1 dl vand
2 dl æbleeddike (eller lagereddike)
1 spsk. peberkorn
1/2 tsk. salt

Sådan gør du:

Snit agurken fint på mandolinjern (eller i hånden) og kom dem i et skoldet glas.

Bland eddike, sukker, vand, peberkorn og laurbærblade og salt i en skål og rør rundt. Hæld væsken over agurkerne i glasset og sæt på køl.

En anden dansk klassiker: http://madsager.dk/pariserboef-m-det-hele/

Ønsker du også at holde bryllup ved pølsevognen på Rådhuspladsen? https://www.facebook.com/pages/category/Hot-Dog-Joint/P%C3%B8lsevognen-R%C3%A5dhuspladsen-Den-bl%C3%A5-vogn–905575529562996/

Her tænker du på “Lækker luksus hotdog”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.