Lady og vagabonden

Kærlighed i luften

Så kan du godt skrue op for den søde musik og tænde for stearinlysene, for her kommer opskriften på en vaske ægte kærlighedret, nemlig Lady og vagabonden. Der vil ikke være et øje tørt, hvis du serverer denne ret for din udkårende på valentinsdag. Retten hører ikke til en af de sværeste, men den smager dejligt og hele historien bag retten, er hvad der gør den drøn romantisk.

Du kender filmen om de to hunde fra Disneys klassiker “Lady og vagabonden” To hunde fra hver deres samfundslag, som finder sammen og ender i baggården på en restaurant, hvor de til tonerne af “Bella notte” spiser spaghetti med kødboller. Jeg skal ikke kunne sige, om din date vil sætte pris på, at du smækken snuden i maden, men hvem ved om det ender med et bette møs. Det er i hvert fald ikke menuen skyld, hvis det ikke gør.

opskriften

Det skal du bruge til 4 per:

Kødboller:
500 g hakket oksekød
1 løg
1 hvidløg
Revet citronskal fra 1 øko citron
3 spsk citronsaft
100 g revet parmesanost
1 æg
Salt og peber

Sauce:
Olivenolie
1 løg
1 fed hvidløg
2 dåser hakkede tomater
1 spsk sukker
Salt og peber

Derudover:
Revet parmesanost
Frisk basilikum

Kødbollerne:
Rør alle ingredienserne sammen og lad farsen hvile i en halv time, så det “sætter sig” Virker farsen for løs, kan du tilsætte lidt havregryn eller rasp.

Form nu kødbollerne i den ønskede størrelse og steg dem hårdt af i en stor dyb pande, i lidt olie. Kødbollerne behøver ikke være gennemstegte, men skal have flot brun stegeskorpe -det giver god smag. Sæt kødbollerne til side. Gem stegeskyen.

Sauce:
I den samme pande som du stegte kødbollerne, varmes en smule olie op. Svits løg og hvidløg, men uden at det bruner. Tilsæt tomater, sukker, salt og lad saucen koge ved svag varme i min. ½ time, men gerne længere.

Kom kødbollerne tilbage i saucen og lad dem koge med i ca 20 min, eller til de kogt færdige. Smag til med salt og peber.

Server’
Kog spaghetti som anvist på pakken. Kog den “al dente” og gerne med lidt olie for at forhindre, at de klistrer sammen.

Hæld vandet fra de kogte spaghettier og anret i en dyb tallerken med saucer og kølboller på toppen. Pynt med revet parmesan og frisk basilikum.

Lyst til lidt romantisk dessert efterfølgende? https://www.instagram.com/madsager.dk/

Lyt til musikken: https://www.youtube.com/watch?v=fbzEOQLOAWw

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *