Koldthævede morgenboller

Corona day 6: bagetid!

Coronaen er landet og det ser ikke ud til, at hverdagen indfinder sig lige foreløbig. Jeg har selvfølgelig været i køkkenet, for at holde mig selv og min efterhånden skrantende krop igang og resultatet blev disse sindsygt lækre koldthævede boller. De kræver minimum forberedelse, er æltefri (hurra) og hæver mens du alligevel sover. Whats not to like? Krummen er sprød, mens selve bollen er sej og fugtig. Brug de kerner du har, men være opmærksom på, at bollerne kræver ekstra bagetid, hvis du fx tilsætter frugt eller revet gulerod pga. væden. Ud på en bageplade og så 18 min i ovnen, så er der lækre koldthævede boller til morgenbordet.

opskriften

Det skal du bruge til ca. 10 stk:

6 dl lunkent vand
15 g gær
3 tsk salt
1 tsk sukker
1 dl havregryn
1 dl valgfrie kerner
650 g hvedemel
1 æg til pensling

Sådan gør du:

Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Rør salt, sukker, havregryn og kerner i. Tilsæt melet lidt ad gangen, og rør dejen godt sammen med en ske.
Dæk dejen med et viskestykke eller et låg, og lad dejen hvile i køleskabet natten over. Ca. 12 timer.

Tænd ovnen på 200° Beklæd en bageplade med bagepapir. Sæt stykker af dejen på bagepladen i den størrelse, som du ønsker bollerne.
Pensel bollerne med mælk eller æg, og bag dem i ovnen i ca. 18 minutter, til de har en gylden overflade.

Skal du være grov?

Du kan naturligvis også lave bollerne lidt grovere. Tilsæt da ½ dl knækkede rugkerner og erstat 150 g. af hvedemelet med fuldkornshvedemel. Så skulle den være i vinkel.

De klassiske morgenboller til venstre og de grove til højre.

Lyst til noget andet bagværk? http://madsager.dk/solskinsboller/

Hvordan har salget af corona øl det, her i coronakrisen?https://www.berlingske.dk/virksomheder/blev-salget-af-corona-oel-virkelig-ramt-af-coronavirus-hvad-er-op-og

Her tænker du på “Koldthævede morgenboller”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.