Knuste kartofler

Knuste kartofler, er heldige kartofler

Det skete her den anden dag, at min kæreste lavede alt for mange kartofler til aftenmad. Det sker ellers sjældent, at han sådan fejlbedømmer mængder, eftersom han er typen, som forsøger at “spare” på havregrynen, til morgengrøden. Man skal jo ikke bruge unødigt. Men til mit held skete det så alligevel og jeg udnyttede straks situationen til, at lave disse lækre knuste kartofler. Det er et virkelig lækkert alternativ til de klassiske brasede kartofler, som oftest er dem folk laver, hvis de har kartofler til overs. De fungerer bedst med skræl på og hvis de har været ovenbagte -men helt ærligt, så er det ingen skam, at smide et par kartofler i ovnen, kun for at lave heldige knuste kartofler.

De kan faktisk laves på mange måder og selvom min opskrift er med parmesan og rosmarin, fungerer de også godt med fx. hvidløg, timian, frisk persille, bacon eller en klat pesto.

opskriften:

Det skal du bruge til 4 per:

12 mellemstore kartofler
200 g revet parmesan
Olivenolie
2 kviste frisk rosmarin
Salt og peber

Sådan gør du:

Kartoflerne vaskes fri for jord og lægges på en bageplade. Kartoflerne bages møre ca. 30-45 min. ved 20o grader, alt efter størrelse.

Kartoflerne tages ud og knuses med en gaffel. Et enkelt tryk per kartoffel, skulle være nok. Hæld en god sjat olie over og drys med parmesan og frisk rosmarin.

Bages i ovnen til kartoflerne er gyldne og osten sprød og lækker.

Lyst til noget andet med kartofler? http://madsager.dk/klassisk-kartoffelsalat/

Problemer med mængdeberegning? https://www.arla.dk/opskrifter/artikler/planlag-din-fest/tilbehor-og-mangder-til-fest/

Her tænker du på “Knuste kartofler”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.