Klassisk kartoffelsalat

hvad i ønsker, skal i få…

…og efter det seneste døgns afstemning på instagram, er der ingen tvivl om vinderen. Derfor komme her opskriften på en helt almindelig og klassisk kartoffelsalat. Den er med nye danske kartofler, som knaser dejligt i den cremede og krydrede dressing. Lige som det skal være, når det er sommer i danmark.

Pyyyhhhh….ramiderne, hvor er det varmt

Og når vejret er så dejligt, som det er i tiden, så skal der satme grilles. Min kæreste begynder allerede i begyndelsen af maj “skal vi spise ude?” selvom solen kun liiige skinner og temperaturen siger 17 grader. Men nu er det endelig rigtig sommer og der er crazy varmt, så nu spiser vi ude de fleste dage.
Jeg tror den mest klassiske danske sommer-grill menu, består af pøller og kartoffelsalat. Det smager også rigtig dejligt, men når det nu er en ret så overkommelig ret, skylder man sig selv, at lave sin egen kartoffelsalat.

lav det selv for fanden!

Når det kommer til madlavning er der ting, som man kan lave selv, men som man lige så godt kan købe sig fra. Det gælder fx butterdej og flåede tomater.
Til gengæld er der også ting, som du godt kan købe, men som bare bliver en helt anden liga, så snart det er hjemmelavet. Her kan nævnes frikadeller, hummus og ikke mindst kartoffelsalat. Man kan ikke sammenlige en købt kartoffelsalat med en hjemmelavet, for de to ting er lige så langt fra hinanden, som jeg er fra en ordentlig nattesøvn pt. En kartoffelsalat skal laves selv! BASTA!

opskriften:

Det skal du bruge til 6 per:

1 kg små fine kartofler
2 dl creme fraiche
2 dl græsk yoghurt
1 tsk salt
1 tsk peber
1 tsk paprika
1 tsk karry
1 spsk sukker
1 fed hvidløg
Finthakket purløg
5 cherrytomater (halveret)
1 finthakket løg
2 radiser i tynde skiver
2 fintsnittede forårsløg

Det skal du gøre:

Kog de små kartofler, men sørg for at de stadig er lidt faste inden i. Stil dem på køl.

Dressingen:
Løg blands med den græske yoghurt og creme fraiche. Hvidløg presses i dressingen. Tilsæt salt, peber, paprika, karry og sukker. Smag til!

Kartoflerne skæres i passende stykker og vendes forsigtigt i dressingen. Hæl dressing over kartoflerne og ikke omvendt. Så sikre du dig den rette mængde dressing på kartoflerne.

Pynt med purløg, tomater, radiser og forårsløg.

Kartoffelsalat 2,0: http://madsager.dk/kartoffelsalat-20/

Skal du være med til at bestemme det næste blogindlæg?https://www.instagram.com/madsager.dk/?hl=da

2 meninger om “Klassisk kartoffelsalat”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.