Karrysuppe m. fersken og rejer

en virkelig lækker kombi

Her kommer en klassiker, som nok er gået i glemmebogen hos de fleste og det er altså en skam, at denne ret skal være forbeholdt dem, som var smarte i 80érne. Karrysuppe m. fersken og rejer er nemlig en helt utrolig dejlig suppe, hvor du selv kan bestemme suppens heat, alt efter din mængde af karry. Den må efter min mening gerne være lidt spicy, da tomaten, fløden og de søde ferskner, trækker den i modsatte retning. Lav den også gerne med kylling, hvis du er typen, som får opkast fornemmelser af varm skalddyr.

Jeg vil gerne slå et slag for mange af de gamle og legendariske opskrifter. Dem som vores mor, bedstemor og oldemor stod i køkkenet og lavede. De retter som var hippe i en periode eller som tog det meste af dagen, fordi hønen skulle af med hovedet først. Der er ingen undskyldning for, ikke at holde klassikerne ved lige og det samme gælder altså denne 80ér basker -karrysuppe m. fersken og rejer.

Min mest populære opskrift!

Opskriften er fuldstændig den samme, som hvis du finder opskriften på https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/34450/karry-suppe-med-rejer-og-fersken af den simple årsag, at det også er min opskrift, bare indsendt til det daværende Karolines køkken i 2011 og med 85.999 visninger mǻ jeg konstatere, at det er min mest populære opskrift til dato. Det forstår jeg godt og den er i min familie blevet flittigt brugt, som natmad til div. festlige arrangementer -nok lige så meget fordi, min mor hader hønsekødsuppe med kød og melboller.

opskriften

Det skal du bruge til 3 per:

1 stort finthakket løg
2 fed finthakket hvidløg
1 ds hakkede tomater
5 dl grøntsagsbouillon
2½ dl fuldfed fløde
1 spsk karry
1 ds ferskner i lagde
150 g rejer. Du kan bruge både dem i lagde eller dem fra frost. Vær dog opmærksom på, at frostrejerne skal være helt optøet, for at undgå fiskesmag i suppen.
Evt godt brød som fx http://madsager.dk/italiensk-flute/

Sådan gør du:

Svits finthakket løg, finthakket hvidløg og karry i en stor gryde til løgene er glasklar. Tilsæt bouillon, fløde og tomater. Suppen koges 5-10 min. Smag til med salt og peber

Tilsæt rejerne og varm suppen igennem (ikke koge) og serveres straks med noget godt brød.

Ønsker du at bruge suppen til fx natmad, så lav suppen, men vent med at tilsætte rejerne til lige før servering.

Her tænker du på “Karrysuppe m. fersken og rejer”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.