Kanelsnurrer

Kanelbollens dag

Dagen i dag må være en af mine absolutte favorit mærkedage. D. 4 okt. “Kanelbollens dag” (I dette tilfælde kanelsnurrer)Jeg har ikke hørt om noget så genialt siden “Pandekagens dag” Ikke at man nødvendigvis behøver en undskyldning for, at spise kanelsnurrer, men det er altid godt, lige at blive reminded -særligt når det handler om noget så lækkert! Må jeg forslå en browniens eller måske cheesecakens dag? Jeg har benyttet lejligheden til at bage disse uimodståelige kanelsnurrer som er bløde, svampede og rigtig snaskede -lige som de skal være.

Teknikken

Det kræver lige lidt øvelse, at sno dejen, men har man først fanget teknikken, er det ligesom at køre en cykel. Obs: du skal ikke have cykelhjelm på, mens du bager dem. Gør dig selv den tjeneste, at spise dem lune og med et glas koldt mælk til. Og hey, så smager de også fantastiske på en våd efterårsdag.

opskriften:

Det skal du bruge til ca 12 stk

Dej:
3 dl mælk
25 g gær
½ tsk kardemomme
60 g. rørsukker
1 æg
550 g hvedemel
½ tsk salt
80 g blødt smør i tern

Fyld:
120 g smør
120 g rørsukker
2 spsk kanel
1 æg til pensling

Sådan gør du:

Dej:
Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri.

Tilsæt kardemomme, flormelis/rørsukker, æg og halvdelen af hvedemelen. Rør ingredienserne sammen til der ingen klumper er.

Tilsæt lidt smør af gangen, mens du rør godt. Tilsæt herefter resten af melet og salt.

Ælt dejen til den er glat og blank og slipper skålen. Sæt dejen til hævning et lunt sted i en time under et klæde, og herefter 1 time i køleskabet

Remonce:
Imens dejen hviler røres smør, rørsukker og kanel sammen til en remonce.

Kanelsnurre:
Når dejen er færdighævet vendes den ud på et bord drysset med mel, og rulles ud i en rektangel med en tykkelse på ca 1 cm.

Smør remoncen ud over dejen, så den er jævnt fordelt og kommer ud i alle hjørner.

Tag fat i den ene ende af dejen og fold den ind mod midten. Den anden side foldes ind over den første, så der nu er 3 lag dej.

Rul nu dejen ud til 30×30 cm, og skær den i strimler med ca. 2 cm bredde.

Tag fat i en strimmel og sno den godt rundt om sig selv, så det danner det klassiske mønster. Fold enden ned under snurren, så formen bliver hvor den skal, når de kommer i ovnen. 

Tænd ovnen på 200 grader, og lad dine snurrer hæve under et viskestykke, imens ovnen varmes op.

Når ovnen er varm piskes et æg, og kanelsnurrerne pensles og bages derefter i ovnen i ca. 13-15 min.

Lyst til at bage chokoladeboller også? http://madsager.dk/svampede-og-laekre-chokoladeboller/

For mere info: https://meyers.dk/nyheder/kanelbollens-dag/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.