Forfriskende kaffe is

Sommer rimer på is

Tænk sig at vejret fortsat er så fantastisk i Danmark denne sommer. Det skal vi ikke klage over. Når vejret er godt, så skal vi huske væske og kolde lækkerier. Og intet er så forfriskende som en is, når varmen stiger. Jo, det skulle da lige være en kaffe is. For nogen tid siden smed jeg en opskrift på bloggen på Dalgona iskaffe – og den var i mange, der synes var et hit. Har du ikke prøvet den endnu, så skynd dig mens vejret er til det. Find den her http://madsager.dk/cremet-dalgona-iskaffe/
Og da jeg endelig har fået lidt overskud i min barselsbobbel har jeg derfor bikset endnu en sommer-fræk opskrift sammen, som med garanti kunne være noget for alle kaffe-elskerne også. Kaffe is er super nemt at lave – og tager meget få minutter.

Stine øver sig stadig

Er du endnu ikke helt “nede med” kaffe-smagen endnu, og øver du dig ligesom Stine, så er dette da bestemt en god måde at øve sig på. For hvem elsker ikke is på en varm sommerdag? Ispindene kan du med fordel tilføje lidt vaniljesirup (det har jeg gjort i dag) eller tilsætte små chokoladestykker, for at give dem en lidt anden smag, end kun kaffe. Det kunne være en god ide, hvis du er en af dem, som er ved at lære at vænne sig til kaffe-smagen.

OPSKRIFTEN:

Det skal du bruge til 6 stk:

3 dl kaffe (afkølet)
2 dl kaffefløde
Evt. en spsk vaniljesirup eller lidt chokoladestykker

Sådan gør du:
Hæld den afkølede kaffe i en skål. Tilsæt kaffefløden og smag til med vaniljesirup, til du mener det smager, som du bedst kan lide det

Fyld formene og put dem i fryseren ca. 4-5 timer (og glæd dig i mens de fryser til is…)

Målene i min opskrift er vejledende. Det handler om at du finder det mix af kaffe, fløde og vaniljesirup/chokoladestykker, som passer lige til dig og dine gæsters smag.

Vejrvarsel for Danmark: https://www.yr.no/sted/Danmark/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *