Kærnemælkspanna cotta

Kærnemælkspanna cotta -crazy lækker dessert

Billedet er over 2 år gammelt, hvilket er synd og skam, når nu jeg har fået nyere og bedre udstyr siden da, men skidt med det, for opskriften fejler bestemt ingenting -tvært imod. Det giver mig samtidig en undskyldning for, snart af lave kærnemælkspanna cotta igen, for så at tage et par bedre billeder. Det er næsten synd for mig, hva?
Kærnemælkspanna cotta er som navnet svagt antyder, med kærnemælk. Derudover har den en lækker rabarbergel på toppen, og så er den pyntet med marcipankugler, syltede rabarber og skovsyre. Lyder det ikke bare lækkert? Det er det også!

Opskriften:

Det skal du bruge:

3 blade husblas
300 ml piskefløde
100 g sukker
Korn fra 1 vaniljestang
300 ml kærnemælk
Saft fra 1 citron

Rabarbergelé:
300 g rabarber
150 g sukker
75 ml vand
3 blade husblas

Små rabarberskiver:
50 g rabarber
50 g sukker
50 g vand
Marcipan
Rød frugtfarve

Sådan gør du:

Kærnemælkspanna cotta:
Udblød husblas i koldt vand.

Kom fløde, sukker og vanilje i en gryde, og bring det til kogepunktet. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme fløde.

Hæld massen over i en skål, og rør kærnemælk i, lidt ad gangen. Smag til med citronsaft.

Fordel panna cottaen i små skåle, og lad den sætte sig i køleskabet i min. 4 timer.

Rabarbergelé:
Udblød husblas i koldt vand.

Kom rabarber, sukker og vand i en lille gryde, og kog dem i 5-10 min. Si saften fra.

Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme rabarbersaft. Lad det køle lidt af, og hæld et tyndt lag ud på hver panna cotta. Stil panna cottaerne tilbage i køleskabet, så geléen sætter sig.

Små rabarberskiver:
Skær rabarberne i helt tynde skiver. Kom sukker og vand i en lille gryde, og bring det i kog.

Tilsæt rabarberskiver, og lad dem koge i 10-20 sekunder. Hæld rabarberskiverne og siruppen over i en lille skål, og lad det køle helt af. Rabarberskiverne trækker siruppen, mens de køler af.

Marcipankugler:
Passende mængde marcipan farves med den røde frugtfarve og trilles til små kugler i forskellige størrelser.

Pynt panna cottaerne med små rabarberskiver, marcipankugler og skovsyreblade. Server straks. 

En anden tosse lækker dessert: http://madsager.dk/hvid-chokolademousse-m-lakrids/

Bækkenbundsøvelser: https://www.knib.dk/ovelser-for-kvinder/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.