Jomfruhummerhaler – kogte

kogte jomfruhummerhaler

Okay! Nu bliver det serious business! Hvis du en dag vil lave noget rigtigt lækkert, altså sådan rigtig, rigtig lækkert. Så glem de store bøffer og gør dig selv den tjeneste, at lav kogte jomfruhummerhaler i stedet -eller de grillede. Det kræver minimum forberedelse, men er en nydelse udover alle grænser, hvis du koger dem rigtigt og serverer dem med godt brød og chilimayo. Dertil måske en lille salat og kold hvidvin. Så bliver det ikke bedre i min bog.

Privat jomfruhummer-pusher

Jeg ved det ikke er alle, der ligesom mig, har sin helt egen jomfruhummer-pusher, som sådan helt uopfordret, kommer med et par poser i ny og næ (ja, det er en blær) og jeg ved de koster lidt ved fiskehandleren, men køb dem alligevel. Du kan evt. købe dine jomfruhummere hele og lave en lækker bisque, så udnytter du den lille smagfulde hummer, til det yderste. Jomfruhummersæsonen løber fra august til oktober og halerne kan holde sig ca. 3 måneder på frost, men bør efter min mening nydes mens solen stadig varmer og med et koldt glas på siden.

opskriften:

Det skal du bruge:

1 kg jomfruhummerhaler
5 l vand
3 spsk salt
en stor håndfuld frisk dild
2 spsk alm. lagereddike

Sådan gør du:

Kom vand i en stor gryde. Bring vandet i kog og tilsæt eddike, salt og dild. Lad det koge et par minutter.

Tilsæt jomfruhummerhaler. Når vandet koger igen og jomfruhummerhalerne kommer op til overfladen er de færdige. Det tager ca. 5-6 min.

Hæld vandet fra, skyl med rigeligt koldt vand og server med godt brød og en god chilimayo. Pist… jeg lægger en opskrift ud på chilimayo, om nogle dage.

Min svigermors chilimayo: http://madsager.dk/svigermors-chilimayo/

Gå all-in og tag til Læsø jomfruhummerfestival: HTTPS://WWW.VISITLAESOE.DK/TURIST/PLANLAEG-DIN-TUR/LAESOE-JOMFRUHUMMERFESTIVAL-GDK860281

Her tænker du på “Jomfruhummerhaler – kogte”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.