Italiensk flute

And the winner is…

Efter som flest af jer, ønskede en god opskrift på italiensk flute, kommer her min bedste opskrift på netop sådan nogle. Vil du være med til at bestemme, så følg med på Instagram -det er hipt! Det her flute er super godt, som tilbehør til næsten alt slags mad, men fungerer også som skiver i fryseren. En hurtig tur på brødristeren og så med kold tandsmør. Det kan få den gravide her, helt op på en lyserød madsky. #tandsmørforthewin

Mani hva for nåed?

Hvis du lige hurtigt skimter opskriften igennem, vil du nok lægge mærke til, at du skal bruge Manitoba mel. Og ja, det skal du. Du kan ikke bare bruge almindelig hvedemel og få samme gode resultat, desværre. Manitoba mel er lavet på en særlig hvedesort, der oprindeligt stammer fra det canadiske distrikt Manitoba. Der er tale om en kraftig hvedemel med et ekstra højt indhold af proteiner, hvilket giver en elastisk dej og et flot og lækkert brød. Og jeg kan love dig for, at den ikke er glutenfri.

Men hov, er det så overhovedet et italiensk flutes, når melet kommer fra Canada? Bare rolig. Hvis du vil, kan det også købes i en italiensk version, men resultatet bliver det samme.

opskriften

Det skal du bruge til 2 flutes:

400 gram koldt vand
5 gram gær
550 gram Manitoba mel
2 tsk salt

Sådan gør du:

Koldt vand og gær røres ud i en skål. Tilsæt mel og ælt dejen i ca 15 min. (Dette går selvfølgelig hurtigere, hvis du bruger en røremaskine) til den slipper.

Drys lidt mel ud på køkkenbordetog tag dejen ud på det. Virk dejen op – se hvordan de professionelle gør her https://madensverden.dk/virke-broed-op/

Smør en rigelig stor skål med olivenolie og læg dejen deri. Beklæd med med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad den nu dejen hæve i seks timer.

Virk dejen op igen og form to flutes. Lav dem godt lange og smalle -de skal nok hæve op. Drys manitoba mel over brødene, og giv det 5-6 skrå rids, med en savtakket kniv.

Bag dine manitoba flutes ved 250 grader varmluft i fem minutter, hvorefter temperaturen skrues ned til 200 grader varmluft og brødet bages færdigt i yderligere 20 minutter.

Lad det færdigbagte brød køle af på en rist inden du skærer det ud.

Vil du bage noget andet? http://madsager.dk/solskinsboller/

Vil du læse mere om manitoba mel?https://www.valsemollen.dk/produkter/manitoba-hvedemel/

5 meninger om “Italiensk flute”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.