Indisk vegetarret

Top me up

Flot ser det ud hva? og så sådan helt uden kød. Har du også en sucker for indisk mad i huse, men i vil gerne skære lidt ned på kødforbruget? Så er denne opskrift på indisk vegetaret helt sikkert noget for jer. Den tager ikke lang tid at lave og gør du dig den ekstra indsats med div. toppings, så er denne ret både en fryd for øjet og for ganen.

I virkeligheden er toppings og div. tilbehør nøglen til de fleste ekstra lækre retter. Hvad enten du vil servere en indisk vegetarret, en suppe eller en god salat, må du aldrig undervurdere betydningen af ex de friske krydderurter, det gode brød eller lidt ekstra “knas” Det er ofte det lille ekstra, som gør den store forskel.

I opskriften nedenunder kan du se hvilke forskellige valgmuligheder du har, når du vil toppe en indisk vegetarret. Du behøver ikke at bruge dem alle, men overvej hvilken smag og hvilket udtryk du gerne vil have. Skal retten være stærk, frisk eller cremet? Du kan også bare give fuld gas på toppings pedalen og lade dine middagsgæster selv vælge.

opskriften

Det skal du bruge til 4 per

1 stort blomkål
1 løg
4 fed hvidløg
140 g tomatpure
3 tsk karry
4 tsk garam masala
2 tsk spidskommen
2 ds kokosmælk
1 ds kikærter
Salt og peber

Evt. til servering:
Ris
Naanbrød
Frisk chili i forskellige styrker
Frisk lime
Frisk mynte
Friske koriander
En klat creme fraise

Sådan gør du:

Skyl blomkålen og skær den til mindre buketter. Kom buketterne i en skål med ½ ds kokosmælk. Krydder med salt og peber og vend godt rundt. Bag blomkålen i ovnen i 15 min, til de er blevet lidt bløde.

I en wok eller stor gryde kommes en smule olie. Tilsæt finthakket løg og hvidløg og svits ved lav varme, til løgene er glasklare.

Skub løgene til side i gryden og tilsæt tomatpure og svits godt igennem. Tilsæt garam masala, karry og spidskommen og vend det hele sammen. Lad det hele svitse godt igennem, så det begynder at dufte rigtig dejligt.

Skyld kikærterne grundigt til vandet ikke skummer mere og tilsæt saucen. Tilsæt også 1 ½ ds kokosmælk og lad det hele koge op under svag varme. Smag til med salt og peber.

Når blomkålen i ovenen er færdigbagt, tages de ud og kommes også i saucen.


Husk at smage hele herligheden til, inden det serveres med fx ris, naanbrød, chili, mynte og og en god klat creme fraise.

Hvad kan blomkål egentlig? https://en.wikipedia.org/wiki/Cauliflower

Lyst til en anden vegetarret? http://madsager.dk/chili-sin-carne/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *