Hvidløgs salt

Vintertid og min bare r…

Før jeg blev mor, var natten fra sommertid til vintertid den bedste – jeg kunne sove en hel time ekstra. Men efter vintertid… not so much….jeg kan godt skyde en hvid pil efter den ekstra time… ja søvn generelt. Josefine, som er knap 4 mdr. nu, hun vil da skide det et stykke, at vi får foræret en ekstra time. Hun vågner som hun har lyst til. Ja det gjorde det da heller ikke bedre, at jeg i går aftes var ude at spise med en veninde – og en enkelt drink og lidt vin var åbenbart nok til, at jeg her til morgen havde lidt tømmermænd. Nå, men det er Josefine da i grunden også skide ligeglad med, om jeg har. Op med os, kaffe på kanden og i gang med dagen… mens jeg tæller minutter, som blev til timer – før hun tog sin første lur.

Få det bedste ud af det

Nå, men nu var vi jo så stået op. Altså jeg prøvede selvfølgelig ihærdigt inden vi rejste os fra sengen, at få hende til at sove videre. Glem det. Det gad hun ikke. I går vågnede hun kl. 4.17… Ja klokken intet mindre end 4 fucking 17! I dag var det 5.15. Det er da bedre, men altså stadig for tidligt (nok mest pga. den drink og vinen jeg fik i går). Har i nogen tid tænkt jeg ville forsøge mig med at lave salt med smag og på lørdag holder vi barnedåb for de få, vi nu engang må være i disse tider. Vi har bestilt lækker tapas ude fra – pølser, oste, salater, foccacia brød og meget mere. Jeg gad egentlig godt lave det hele selv, men nogle gange vinder nemheden i, at bestille ude fra. Og her kunne det da være lækkert med hvidløgs salt til at drysse over herlighederne.

Opskriften på hvidløgs salt er super nem – salt og hvidløg. Men du skal kunne være hjemme og i nærheden af ovnen i nogle timer. Og det kunne jeg jo altså fint i morges når ikke første-arvingen synes vi skulle sove længe. Smagen er lækker – ikke kun oven på mad, men også på et stykke lækkert brød med smør – og så lidt hvidløgs salt oven på. Server i en skål som fingersalt eller put i en kværn.

OPSKRIFTEN

Det skal du bruge:

200 g groft salt
1 helt hvidløg (ikke 1 fed, men 1 helt hvidløg)

Sådan gør du:

Salt og alle de hele fed hvidløg blendes i en minihakker eller foodprocessor. Salten kommes på en bradepande med bagepapir og spredes ud, så det ligger i et tyndt lag. Salten bages i ovnen ved 50 grader i 2,5 time. Rør ca. hver halve time, så salten bliver tør og ikke klumper.

Lad saltet køle af, inden det kommes i fx en kværn eller en lufttæt beholder.

Hvad med at drysse lidt hvidløgs salt over nogle stegte kartofler? http://madsager.dk/patatas-bravas-con-aioli/

Lidt om anbefalede timer søvn: https://altompsykologi.dk/2018/03/behoever-ikke-sove-8-timer/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.