Hvid chokolademousse m. lakrids

Hyld kærligheden med en hvid chokolademousse

HAPPY VALENTINE!!!! Hvis du er til den slags, ellers bare rigtig glædelig fredag, weekend og tilhørende vinterferie. Det er da også værd at fejre og særligt med en lækker dessert. Altså hvis jeg skal være helt ærlig, så fuck alle undskyldningerne. Du behøver ingen for, at lave en mega lækker og super uimodståelig hvid chokolademousse.

11 års parforhold

Her i huset var det ikke mange rosenblade, der var spredt udover morgenbordet. “Det er noget opreklameret pjat” har jeg vidst hørt mig selv sige, mere end en gang. “Jeg behøver da ikke blomster” sagde jeg sikkert i starten af forholdet og “Jeg køber heller ikke noget til dig” forsøgte jeg mig med, for at give ham muligheden for, at overraske.

Senere i forholdet hed det mere “Ej, men det kunne da være dejligt, hvis du havde lyst til at give mig noget alligevel” og “Hvem vil ikke have en gave af sin kæreste?!” Jeg har med garanti sendt forskellige budskaber og husker da også i min første graviditet, da han faktisk kom hjem med blomster, at have sagt “Hvis blomster er det bedste du kan finde på, så kan du lige så godt lade vær!” Strengt – I know! Men summer summarum, så skal jeg efter 11 års parforhold, nok ikke regne med den store håndskrevne kærlighedserklæring og det er til dels min egen skyld.

Sms er lige tikket ind: “Der skal bestilles reservedele hjem til Aygoen, så kan den ikke bare stå der, (ved mekanikeren) indtil næste uge?”

Ja, han skruer op for charmen og kl. er kun lige passeret 12.

Nyt og frækt

Men hvad som hører sammen med dagen i dag, på trods af mindre eller større købebuketter fra Fakta – det er god mad. Jeg har alle år forsøgt, at lave os noget virkelig godt mad. Det sker så bare heller ikke lige i år, da der kommer både noget Crossfit og ungernes gymnastik i vejen. MEN det betyder ikke, at i skal snydes for en opskrift, som med garanti kan gøre hende eller ham, blød i knæene. Den klassiske chokolademousse kan selvfølgelig også anbefales, men vil i prøve noget nyt og frækt, så springer i på den her hvide udgave med lakrids.

Glædelig kærlighedsdag herfra <3

opskriften

Det skal du bruge til 4 per:

Til moussen:
200 g hvid kvalitets chokolade
3 pasteuriserede æggehvider
4 pasteuriserede æggeblommer
4 spsk rørsukker
2 tsk rålakridspulver
1 tsk citronskal 

Marcipan crumble:
50 g marcipan
2 tsk rålakridspulver

Pynt:
Blåbær
Chokoladekugler
Spiselige blomster

Sådan gør du:

Moussen:
Hak chokoladen fint, og smelt den i en skål over vandbad.
Pisk æggehvider stive, og stil dem til side.
Pisk æggeblommer, sukker, lakridspulver og citronskal sammen.
Vend den smeltede chokolade i æggesnapsen.
Vend forsigtigt æggehviderne i.
Fordel moussen i portionsglas, og stil dem på køl minimum et par timer.

Marcipan crumble:
Bland rålakridspulveret i marcipanen, og smuldr den ud på en bageplade.
Bag dem sprøde ved 200 grader i 5-7 min. Må endelig ikke blive for mørke.
Lad dem køle helt af, inden brug.

Ved servering:
Ovenpå de helt kolde mousser pyntes med lakridsæg, blåbær og blomster. Dette kan forberedes i forvejen, men vent til lige inden servering med at pynte med marcipan crumble. På den måde forbliver de dejlig knasende.

Lyst til noget andet sødt? http://madsager.dk/nem-og-laekker-brownie/

Brug for en date? https://www.dating.dk/

3 meninger om “Hvid chokolademousse m. lakrids”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *