Hjernemasse kage

Happy Halloween

Nå, så nærmer Halloween endelig og selvom det var sidste weekend, at jeg lavede denne hjernemasse kage til familien i den tro, at det var Halloween, så glæder vi os alligevel. Grundet corona bliver denne Halloween, som så meget andet, en noget anderledes oplevelse. Her i byen er det aftalt, at børnene stadig kan gå rundt i byen. I stedet for at gå rundt og banke på dørene, putter forældrene et stykke slik i posen, for hver græskar med lys, som børnene finder. En rigtig god ide, synes jeg.

For klam til at spise?

“ADDER” var min melleste datters første kommentar, da hun så min hjernemasse kage. Hun var heller ikke særlig imponeret over hendes mor, da jeg tidligere på dagen, havde serveret lavaboller for hende. Find opskriften på dem her:
Hun har den skønne alder, hvor man under ingen omstændigheder putter noget i munden, som ligner en stor lavakugle, eller en hjernemasse for den sags skyld. Derfor havde jeg store forhåbninger til min store piger.

“Øhhh…. Hvad er det mor? Kan man spise den? Er det kagen? Ærligt?” Hendes skepsis var til at tage og føle på. Måske manden ville blive mere begejstret. “Føj, hvor den klam!” Udbrød han så snart han så den -og han havde faktisk helt ret. Den er mega klam at se på, men heldigvis smager den godt.

EN hurtig kage

½ time tog det at smække denne klamme hjernemasse kage sammen. Processen med at rulle marcipan og lime dem på, for at give hjerne udseende, tog det meste af tiden. Men faktisk kan du gøre det endnu hurtigere, hvis du fx køber din romkugledej, eller hvis du allerede har bagt noget kage, som du så kan modellere rundt, som en hjerne.

OBS. Som enhver god romkugle, smager den bedst ved stuetemperatur. Skal du have din kage på køl, så tag den gerne ud en lille times tid, inden servering.

opskriften

Det skal du bruge til 1 kage ca 8 per.

Kagen:
400 g kage rester
100 g revet marcipan
100 g mørk chokolade, smeltet
1 spsk kakaopulver
1 spsk hindbærmarmelade
3 tsk rom aroma

Pynt:
1 spsk marmelade + til pensling
200 g hvid marcipan eller fondant
Rød pasta eller frugtfarve

Sådan gør du:

Kager resterne smuldres i en skål og æltes godt sammen med marcipan, chokolade, kakao, marmelade og rom aroma. Du kan gøre det i hånden eller i en røreskål. Dejen skal være ensartet.

Smag romkugledejen til og juster evt med mere marmelade eller rom aroma.

Form massen til en “hjerne”.

Smør hjernen med en 1 spsk marmelade. Det er udenlukkende for, at marcipanen kan klistre fast.

Tag herefter små stykker marcipan og rul til pølser. Fordel pølserne over hele hjernen, men forsøg at holde en linje ned gennem hjernen fri, så det ligner to hjernehalvdele. Se evt billedet i bunden af opskriften.

Bland en passende mængde marmelade (ca 3 spsk) og rød farve til det har en blodig farve og pensel så voldsomt, som du vil have det.

Lyst til mere Halloween? http://madsager.dk/lavaboller/

Musik til madlavningen? https://www.youtube.com/watch?v=-EZ517Ls_FE

Her tænker du på “Hjernemasse kage”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.