Hjemmesyltede rødbeder

Som mormor gjorde det

Hjemmesyltede rødbeder. Hvorfor nu det? Er det ikke sådan noget ens mormor gjorde og som slet ikke kan betale sig i dag? Hvad koster et glas fra Netto? 8,50 kr? Ej det gider jeg virkelig ikke stå og “gratte” med. Det farver af helvede til og mine fingre kommer til at ligne Gurli Gris den næste uge. Ikke tale om! Jeg kommer aldrig til at lave hjemmesyltede rødbeder.

Sådan havde jeg det selv. Jeg har i mange år ikke kunne se formålet, for hvorfor alt den besvær, når man kan købe et færdigt produkt.

Det var først efter, at have være hjemme ved min mor. I hendes køleskab stod et glas hjemmesyltede rødbeder fra hendes svigermor. Min mor serverede sin klassisk omgang brændende kærlighed, hvortil de hjemmesyltede rødbeder passede helt perfekt. Det slog mig hvordan rødbederne smagte helt anderledes og havde en helt anden konsistens, end dem som stod i mit køleskab.
Du kan finde min opskrift på brændende kærlighed her: http://madsager.dk/braendende-kaerlighed/

Sæt dit eget præg

Ligesom alt andet du sylter, så bestemmer du helt selv i hvilken retning du vil gå. Vil du gøre den klassisk eller udfordre smagene lidt. Denne udgave er lavet efter mine egen personlige yndlingssmage og har derfor masser af stjerneanis og fennekelfrø for at give lakridsnoter. Hader du lakrids, så losser du selvfølgelig bare noget andet i.

opskriften

Det skal du bruge:

1 kg rødbeder
6 dl lagereddike
Vand til det dækker
400 g sukker
1 kanelstang
15 peberkorn
1 spsk fennekelfrø
3 stjerneanis
2 spsk salt

Sådan gør du:

Start med at rengøre rødbederne. Dette gør du ved at skrubbe dem grundigt, så de bliver rene for jord.

Kom rødbederne i en stor gryde med vand og lad dem koge i 45 minutter.

Hæld vandet fra og kom kold vand i gryden i stedet, så rødbederne kan køle lidt af.

Når ikke de bræder fingrene mere, kan du begynde at gnide skindet af dem. Skær efterfølgende rødbederne i skiver. Tykkelsen bestemmer du selv. Kom skriver af rødbeder i et helt rent og skoldet henkogningsglas.

Lagen laver du ved at komme eddike i en gryde, med salt, sukker og dine krydderier. Lad lagen koge et par minutter til sukker og salt er opløst. Hæld den over dine rødbeder. Dækker lagen ikke rødbedernevhelt, kan du hælde lidt vand ved. Luk glasset til og sæt dem på køl.

Rødbederne kan spises efter 8 timer og holder sig gode i en god måneds tid men så længe holder de ikke.

Rødbeder: https://saeson-web.dk/frugtgroent/roedbede/

Her tænker du på “Hjemmesyltede rødbeder”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.